Eğitim 9 İle Bölünebilme Kuralı Nedir? Örnekler İle 9'a Bölünebilme Kuralı Anlatımı

9 İle Bölünebilme Kuralı Nedir? Örnekler İle 9'a Bölünebilme Kuralı Anlatımı

03.05.2021 - 02:23 | Son Güncellenme:

Yapılmış olan çeşitli araştırmalara göre öğrencilerin en fazla zorlanmakta olduğu derslerden birisi matematik olmaktadır. Matematik dersi konuları arasında öğrencilere 9 ile bölünebilme konusu ise bir hayli karmaşık gelmektedir. Sizin için bir hayli merak edilen 9 ile bölünebilme kuralı nedir? Örnekler ile 9'a bölünebilme kuralı anlatımı konularını detayları ile birlikte derledik.

9 İle Bölünebilme Kuralı Nedir Örnekler İle 9a Bölünebilme Kuralı Anlatımı


9 ile kalansız bölünebilme işlemi konusu bir hayli kolay ve işe yarar bir konu olma özelliği taşımaktadır. Öğrencilerin bir defa bu konuyu iyice anlamaları ileride oldukça çok işlerine yarayacaktır.

9 İle Bölünebilme Kuralı Nedir?

9 ile bölünebilme kuralı oldukça açık ve anlaşılır nitelik barındıran bir kuraldır. Esasında üçün katı bir sayı olduğundan dolayı üç ile bölünebilme kurallarıyla büyük benzerliklere sahiptir. 9 ile bölünebilme kuralı ilk olarak isen hayatının her noktasında kişilerin karşısına çıkan ve yaşamlarını son derece kolaylaştıran bir yöntemdir. Örneğin; bir topluluk arasında belli bir miktar malzemenin bölüştürülme işleminin gerçekleştirilmesi halinde bölme ve bölünebilme kullanılır.

Örnekler İle 9'a Bölünebilme Kuralı Anlatımı

9 ile kalansız bölünebilme kuralı çok kolay ve anlaşılır bir nitelik barındırmaktadır. Ancak sorularda konun biraz karışık gelmesinin sebebi ile öğrenciler tarafından bazı hallerde anlaşılmaması durumu söz konusu olmaktadır. İlk olarak öğrencilerin 9 ile bölünebilme konusunu çok iyi öğrenebilmeleri için yapması gereken birkaç husus bulunur. İlk olarak öğrencilerin ayrıntılı bir biçimde örnek soruları çözmesi gerekmektedir. Devamında ise sınavlar sırasında başarılı olmaları için en az üç kitabı çözmelerinin gerekliliği söz konusudur.

Böylelikle 9 ile bölünebilme işlemleri hem kalıcı hale gelir hem de hayatın pek çok yerinde kullanılabilir olmaktadır. 9 ile bölünmenin kalıcı olması adına bir örnek verilmesi gerekirse bu örnek şudur:

Verilmiş olan 65879 sayının 9 ile bölümünden kalan nedir? Şeklindeki sorusu olmaktadır. İlk önce yapılmasının gerekliliği söz konusu olan işlem tüm rakamların toplanması olmalıdır. 6 +5 +8 +7 +9 sayılarının toplanmasıyla birlikte 35 sayısı bulunur. bulunmuş olan 35 sayısının 9 ile bölümünden kalan ise 8’dir. Buna göre bu sayının dokuz ile tam olarak bölünmeyeceği saptanmış olmaktadır.