Eğitim Bel Nasıl Ölçülür? İdeal Bel Kaç Cm Olması Gerekir?

Bel Nasıl Ölçülür? İdeal Bel Kaç Cm Olması Gerekir?

11.04.2021 - 23:23 | Son Güncellenme:

Kilo vermek ve formda olmak isteyenlerin en fazla dikkat ettiği konulardan bir tanesi de bel ölçüsüdür. Yaş, cinsiyet, boy ve kiloya bağlı olarak herkesin ideal bel ölçüsü farklılaşabilir. Bütün değerler göz önünde bulundurulduğunda ideal bel ölçüsüne sahip olmak sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmaya eşdeğerdir. Herkesin sorduğu bel nasıl ölçülür ve ideal bel ölçüsü kaç cm olmalıdır detayları ile derledik.

Bel Nasıl Ölçülür İdeal Bel Kaç Cm Olması Gerekir

Bel, vücutta en çabuk yağlanan ve aynı şekilde en kısa sürede yağ yakımı gerçekleşen bölgedir. Bu nedenle yağlı bel bölgesini düzenli egzersiz ve beslenmeyle ideal ölçülere getirmek mümkündür.

İdeal Bel Ölçüsü Kaç Cm Olmalıdır?

Bel ölçüsünün ideal aralıkta olması kişinin sağlıklı olduğunu gösterir. İdeal ölçüden yüksek bel ölçüsü aşırı kiloya, düşük bel ölçüsü ise aşırı zayıflığa denk gelir. Her iki durumda sağlık açısından zararlıdır. İdeal bel ölçüsü kişinin yaşına, cinsiyetine, boyuna ve kilosuna göre değişir. İdeal bel ölçüsüne ulaşmak isteyen kimseler diyetisyenlere başvurarak düzenli bir beslenme ve egzersiz listesiyle bu hedeflerini gerçekleştirebilirler.

Bel çevresinin kadınlarda 88 cm'den, erkeklerde ise 102 cm'den fazla olması sağlık açısından risk teşkil eder. Kalça ölçüsünün bel ölçüsüne bölünmesinden çıkan sonuç 0,80 - 0,85 arasında ise bu ölçü idealdir. 0,80'den düşük olması zayıf fazla olması ise kilolu olma durumunu gösterir.

Bel Nasıl Ölçülür?

Bel çevresini ölçmede en önemli nokta nerenin ölçüleceğinin doğru tespit edilmesidir. Göğüs kafesinin altında ve kalça kemiğinin üstünde bulunan orta noktadan bel ölçüsünün alınması gerekir. Bu nokta genellikle göbek deliğinden birkaç cm yukarıda kalır. Bel ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta göbeğin içe çekilmemesi ve mezuranın direkt olarak tene temas etmesidir. Bu nedenle bel ölçüsü alırken;

Haberin Devamı

Kıyafetinizi yukarı doğru sıyırın.

Doğru bölge üzerine mezurayı koyun ve bel çevrenizde bir tur döndürün.

Mezura bir tam tur attıktan sonra üzerindeki ölçü bel ölçünüzü gösterir. Burada mezuranın rahat ve gergin olması gerekir. Göbeği içe çekerek ve mezurayı çok fazla sıkarak doğru bir sonuca ulaşmanız mümkün olmaz.