Eğitim E-Okul Devamsızlık Bilgisi Öğrenme, E-Okul Giriş İşlemleri VBS

E-Okul Devamsızlık Bilgisi Öğrenme, E-Okul Giriş İşlemleri VBS

15.07.2015 - 14:33 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

E-Okul Devamsızlık Bilgisi Öğrenme, E-Okul Giriş İşlemleri VBS

Teknolojiye Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde daha etkin bir rol üstlendirmeye amaçlayarak, 2007 ocak ayında aktif olarak faaliyete sunduğu E Okul sistemi ile devrim gibi yenilikler getiren Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin daha çağdaş ve daha modern seviyelere ulaştırılmasını sağlıyor. Özellikle de Türkiye’de eğitim sisteminin daha çağdaş ve daha modern bir hale gelmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı özellikle de öğrenci ve velilerin modern internet teknolojisinden yararlanabildikleri dijital bir eğitim hizmeti geliştirebilmektir. Bu sebeple de 2007 yılında aktif olarak hizmete başlayan E Okul sistemi iki aşamalı olarak öğrencilere ve velilere hizmet vermeye devam ederken, bakanlık bünyesinde de eğitim hizmetleri yönünden son derece önemli bir rol üstleniyor. Özellikle E Okul yönetim bilgi sistemi adından da belli olduğu gibi öğrencilerin ve okulun genel eğitim bilgilerinin düzenlenmesini ve yönetiminin gerçekleştirildiği merkezi bir dijital eğitim hizmetidir.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul yönetim bilgi sistemi özellikle de öğrencilerin en güncel eğitim bilgilerinin girişinin gerçekleştirildiği tüm Türkiye’deki devlet okullarını kapsamı altına alan bir sanal sistem olarak öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan bu resmi web sayfasındaki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden öğretmen ve okul idarecileri son derece pratik bir şekilde giriş yapabiliyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görev sürelerinin başında kendilerine verilen E Okul kullanıcı adı ve kullanıcı şifre ile sisteme giriş yapan öğretmen ve okul idarecileri, öğrencilerin ve okul bilgilerinin bakanlığın tüm Türkiye’yi kapsayan merkezi sisteminde kayıt altına alınmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrencilerin güncel durumunu içeren bilgilerin girişlerini yapıyor. Sistem içerisinde öğretmenler tarafından derslerine girilen öğrencilerin okuldaki not bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not ortalaması, şube ortalaması, karne bilgisi ve başarı belgesi gibi bilgilerinin girişleri düzenli olarak en güncel şekilde giriliyor. Okul idarecileri ise öğrencilerin hem güncel eğitim dönemine hem de önceki eğitim dönemine ait olan genel eğitim bilgilerinin girişini yapıyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde okul idarecileri özellikle öğrenci fotoğraf girişi, öğrenci dosya girişi, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, haftalık ders programı düzenlemesi, sosyal aktiviteler girişi, devamsızlık girişi, dersler ve derslere giren öğretmen bilgileri gibi bilgilere ek olarak şimdilerde duyurularda verilere bu sistemden girilerek, ulaştırılıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi sayesinde özellikle velilerin son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde internete kolaylıkla erişim sağlayabildiği her yerden çocuklarının okuldaki durumunu en güncel hali ile internet kolaylığında takip edebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında veliler tarafından da E Okul sisteminin ikinci aşamasını oluşturan E Okul veli bilgilendirme sistemi yoğun olarak internette kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi girişi bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası ile giriş yapabilen veliler, artık okula gitmek zorunda kalmadan, çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak en güncel bilgileri alabiliyor.

Haberin Devamı

E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde yer alan devamsızlık bilgisi, not bilgisi, karne bilgisi ve başarı belgesi gibi noktalarda en güncel verilere her daim internete erişim sağlanabilen her noktada ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor. Böylelikle Türkiye’deki eğitim düzeyinin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaştırılabilmesi sağlanabiliyor.