Eğitim Mermer Nasıl Parlatılır? Mermer Cilası Ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Mermer Nasıl Parlatılır? Mermer Cilası Ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

12.06.2021 - 15:15 | Son Güncellenme:

Mermer eski çağlardan beri kullanılan bir malzemedir. Antik çağlarda daha çok sanatsal ürünlerde kullanılan mermer günümüzde de inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Mermer, mezar taşı yapımında, dekorasyonda, minik heykelcik yapımında, süs eşyalarının imalatında yoğun biçimde kullanılmaktadır. Bu denli yaygın kullanımı olan mermerin bakım ve temizliği de merak konusu olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mermer Nasıl Parlatılır Mermer Cilası Ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır

Sevilen mermer ürünlerinin bakımı, cilası ve parlatılması konusunda bazı püf noktalarına dikkat edilmesi halinde zevkle ve keyifle kullanılması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

 Mermer Nasıl Parlatılır?

 Mermer doğal bir malzemedir bu nedenle özel bir bakımı da gerektirmektedir. Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir.

 Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

 Mermer ürünler ev dekorasyonunda kullanılmışsa bunların zamanla aşınması ve yıpranması kaçınılmazdır. Bu durumda profesyonel silim, cilalama ve parlatma hizmeti veren temizlik şirketlerinden yararlanmak gerekir. Ancak evde rutin bir şekilde yapılacak bazı işlemler de mermerlerin parlak ve temiz görünmesine katkı yapacaktır. Bilhassa mermer tezgah temizliği, cilası ve parlatılmasını şu aşamaları izleyerek yapmak mümkündür

Haberin Devamı

Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir. Fakat lekeli alanlar üzerinde biraz daha yoğun çalışılır. Bu şekilde 1-2 saat kuruması beklenir.

Daha sonra temiz su kullanılmak suretiyle mermer durulanır.

Üçüncü aşamada ise pamuklu bir bez yardımı ile parlatma işlemi yapılır.

Bugün mermer yüzeyler için satılan bazı özel ürünler de bulunmaktadır. Bunlardan da da yararlanmak mümkündür.