Eğitim Okullarda Özürsüz Devamsızlık Ne Demektir?

Okullarda Özürsüz Devamsızlık Ne Demektir?

06.10.2022 - 13:39 | Son Güncellenme:

Okul idaresinin bilgisi dışında öğrencinin okula gelmemesi özürsüz devamsızlık olarak bilinir. Yani yasal sürecin dışında hiçbir gerekçeli bahane olmadan öğrencinin gelmemesi anlamı taşır. Okullarda özürsüz devamsızlık ne demektir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Okullarda Özürsüz Devamsızlık Ne Demektir

Genelde rapor ya da veli izni ile birlikte öğrenciler özürlü devamsızlık alır. Bu durum farklı gün sayısı kapsamında öne çıkar. Aynı zamanda ise okul idaresinin bilgisi olmadan öğrenci okula gelmediği zaman, bu durum özürsüz devamsızlık olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Okullarda Özürsüz Devamsızlık Ne Demektir?

 Herhangi bir gerekçe sunmadan öğrencinin, okul İdaresi bilgisi dışında okula gelmemesi özürsüz devamsızlık anlamı taşır. Bu bağlamda öğrencilerin okula özürsüz olarak devamsızlık gerçekleştirmesi, belirli süreyi geçtiği vakit ciddi yaptırımlar ile sonuç bulur.

 Okullarda Özürsüz Devamsızlık Kaç Gündür?

 Okullarda özürsüz devamsızlık yapabilmek için öğrencilerin en fazla 10 gün okula gelmemesi gerekir. Bunun üzerine herhangi bir gerekçe sunmadan yapılan devamsızlık, ciddi sorunlar ve durumlar ile öğrencileri karşı karşıya getirebilir. Bunun dışında raporlu ya da veli izni olarak 20 güne kadar özürlü devamsızlık gerçekleştirmek mümkün.