Sözlük Bozkurt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bozkurt Neyi Temsil Eder?

Bozkurt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bozkurt Neyi Temsil Eder?

02.09.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Latince adı Canis Lupus olan bozkurt, Türklerin ulusal sembollerinden biridir. Türkler, 11. yüzyılda İslamiyet'i seçse de bozkurt sembolünü kullanmaya devam etmişlerdir. Türk mitolojisinde bozkurt, cesareti ve kahramanlığı simgeler. Bu sembol başta Tarkan serisi olmak üzere birçok televizyon filminde ve romanda kullanılmıştır. Bozkurt ne demek? Neyi temsil eder? İşte, merak edilenler.

Bozkurt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Bozkurt Neyi Temsil Eder

Ülkemizde Bozkurt adında iki ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelerden biri Denizli'ye, diğeri Kastamonu'ya bağlıdır. 

Haberin Devamı

Bozkurt Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kurt, Kuzey Amerika'da ve Orta Asya steplerinde yaşayan iri bir memelidir. İtalya, Rus, Tundra ve Mısır kurdu alt türleri arasında yer alır. Bozkurtların en önemli özelliği, iri olmalarına rağmen çok hızlı hareket etmeleridir. 

Anadolu'da kurda "canavar" denir. Böyle denmesinin nedeni sürüye saldıran kurtların birçok koyunu ve kuzuyu boğazlamasıdır. 

Bozkurt Neyi Temsil Eder?

Bozkurt, Türklüğü temsil eder. Göktürklerin ulusal destanı olan Bozkurt Efsanesine göre, ailesi öldürülen Böri Tekin, bir kurt tarafından emzirilmiş ve büyütülmüştür. Eski Türkçede Böri, kurt anlamına gelir. Türk mitolojisinde bozkurt milliyetçiliği, cesareti ve bilgeliği temsil eder.