Sözlük Fayton Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fayton İsmi Nereden Gelir?

Fayton Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fayton İsmi Nereden Gelir?

09.09.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

Fayton, at ile kullanılabilen bir binek aracıdır. Arabanın olmadığı zamanlarda insanlar ulaşım için fayton kullanırken günümüzde pek sık görülmemektedir. Günümüzde faytonlar daha çok turistik amaçlı, kısa gezintiler için tercih edilmektedir. Turistik bölgelerde daha fazla fayton görmek mümkündür. Fayton ismi, aslında yabancı bir sözcükten gelmektedir. Dilimize de yabancı kökenden yerleşmiştir. İşte, tüm detaylar.

Fayton Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Fayton İsmi Nereden Gelir

 Fayton, Fransızca bir sözcükten ortaya çıkmıştır. Kelime anlamı Fransızcada daha farklı olsa da temelde aynı amaca hizmet eden aracı ifade eder.

Haberin Devamı

 Fayton Nedir?

 Fayton, iki at tarafından çekilen ve arka kısmında bir sürücü ve yolcular için binek bölümü olan araçtır. İki at tarafından çekilen dört tekerli binek araba olarak da açıklanabilir.

 Fayton TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Fayton, bir binek araç türüdür. Türk Dil Kurumu sözlüğünde de yer alan bu sözcük bir çift at tarafından çekilen at arabası demektir.

 Fayton İsmi Nereden Gelir?

 Fayton ismi Fransızcadan gelmektedir. Fransızca phaeton kelimesi dilimize fayton olarak geçmiştir. Sözcüğün Fransızca anlamı kiralık at arabasıdır. Dilimizde kullanılan anlamı ile benzer ifade içerir.