Eğitim Takdir Teşekkür Hesaplama Aracı

Takdir Teşekkür Hesaplama Aracı

03.06.2015 - 13:16 | Son Güncellenme:

Karne günü yaklaşırken hesaplamalarınızı oldukça rahatlatacak olan takdir teşekkür hesaplama aracı ile takdir mi yoksa teşekkür mü alacağınızı hesaplayabilirsiniz.

Takdir Teşekkür Hesaplama Aracı

Uzun soluklu bir eğitim döneminin ardından haziran ayının gelmesi ile birlikte okullar yakında kapanıyor. 2014-2015 eğitim öğretim döneminin sona ermesine sayılı günler kala öğrencilerde takdir ve teşekkür heyecanı başladı. Özellikle de öğrenciler yıl boyunca aldığı notlar üzerinden takdirhesaplama işlemleri üzerinde yoğunlaşıyor. Okulların kapanmasına yaklaşılması ile birlikte hem öğrencilerde hemde ailelerde karne notlarının nasıl olacağı, takdir veya teşekkür alınıp alınmayacağı gibi sorular daha fazla öne çıkmaya ve heyecan yaratmaya başladı.

Haberin Devamı

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA ARACI

Özellikle de ortaokul ve lise düzeyinde öğrenciler için her karne döneminde büyük bir heyecana yol açan takdir hesaplama telaşı öğrencilerin not ortalamalarına göre hazırladıkları tablolarda yaptıkları yanlış hesaplamalar ile takdir ya da teşekkür alacaklarını düşünürken, 1-2 puanla bu başarı belgelerini kaçırabiliyorlar. Bu nedenle de günümüzde öğrencilere takdir ve teşekkür hesaplama konusunda yardımcı olacak dijital hizmetler öne çıkıyor.

Öğrencilerin teşekkür hesaplama işlemlerinde hatalı sonuçlara ulaşmamaları ve özellikle de daha henüz müdahale şansları bulunurken, doğru hesaplama ile takdir ya da teşekkür alma durumunu görebilmeleri açısından yardımcı olacak yeni bir akıllı uygulama bulunuyor. Öğrenciler son derece pratik bir şekilde akıllı cihazlarındaki iOS veya Android platformunda kolay bir şekilde teşekkür ve takdir hesaplama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde her öğrencinin kesinlikle bir akıllı cep telefonu veya akıllı tablet bilgisayarı olduğu düşünüldüğünde her öğrencinin son derece pratik bir şekilde ulaşabileceği bu uygulama üzerinden takdir hesaplama işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Öğrenciler son derece pratik bir şekilde iOS veya Android platformunda indirerek, takdir veya teşekkür alabileceklerini önceden öğrenebilme fırsatını yakalıyor. Özellikle de öğrencilerin karneye yazılacak notların e-Okul sistemine girilmeden önce sözlü notları gibi çeşitli detaylar ile az farkla kaçırabilecekleri başarı belgelerini alabilme fırsatına sahip olabilmelerine yardımcı oluyor.

E-Okul ortalama hesaplama uygulamasında takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri öğrencilerin 2. dönede almış oldukları ders notlarını girerek, hangi başarı belgesini alacaklarını görebiliyor. Böylelikle yıl sonunda karnelerinin yanında hem kendilerini hem de ailelerini mutlu edecek bu başarı belgelerinin olup olmayacağını öğrenebiliyor.