Eğitim Tapu Devri Nasıl Yapılır? Tapu Devrederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tapu Devri Nasıl Yapılır? Tapu Devrederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

07.06.2021 - 09:27 | Son Güncellenme:

Kişiler sahip olduğu konutları veya iş yerlerini satabiliyor. Satılması durumunda tapu devri işlemleri gerçekleşiyor. Tapu devri işlemlerinin nasıl yapıldığı kişiler için büyük önem taşıyor. Tapu devri yapılırken hangi detaylara dikkat edileceği kişilerin araştırdığı konuların başında yer alıyor. Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devrederken nelere dikkat edilmelidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tapu Devri Nasıl Yapılır Tapu Devrederken Nelere Dikkat Edilmelidir

Tapu devri yapmak isteyen kişiler, Tapu Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor. Tapu Müdürlüğü kişilerden bazı belgeleri hazırlamasını istiyor.

Haberin Devamı

 Tapu Devri Nasıl Yapılır?

 Herhangi bir konutunu veya arsasını satmaya karar veren kişiler, satıcılara tapu devri yapması gerekiyor. Tapu devri için Tapu Müdürlüğü kurumlarından yardım alınmalıdır. Resmi bir şekilde satışın gerçekleşmesi için, tapu devrinin belirlenen şartlarda yapılması gerekir. Satışın tamamlanabilmesi adına Tapu Müdürlüğü bazı evraklar talep edebiliyor. Evrakların hazır bir hale getirilmesi önemlidir.

 Evraklarda yaşanan herhangi bir eksiklik durumunda, işlemler devam ettirilmiyor ve satış durduruluyor. Satış yapacak olan kişiler, ihtiyaç duyulan evrakları Tapu Müdürlüğü'nden öğrenebiliyor. Tüm bilgiler Tapu Müdürlüğü tarafından kişilere söyleniyor ve detaylarıyla anlatılıyor. Tapu devri yapılırken ödenmesi gereken bir tapu harcı bulunuyor. Tapu harçları da ödenmeden, tapu devri yapılması pek mümkün değildir. Kişilerin bu harcı ödeyerek işlemlerine devam etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

 Tapu Devrederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Tapu devre yapacak olan kişiler öncelikle ödemeyi aldıklarından emin olmalıdır. Arsa veya konut ödemesini almadan herhangi bir şekilde tapu devrini gerçekleştirmemelidir. Tapu devri gerçekleştikten sonra ödeme yapılmaması, kişiye büyük bir zarar yaratacaktır. Kişiler öncelikle ödemeyi almalı ve tapu devrini o şekilde gerçekleştirilmelidir. Yapılan işlemlerde Tapu Müdürlüğü ödeme yapılıp yapılmadığını tapu devri yapacak olan kişiye veya kişilere soruyor. Kişiler bu durumda ödemeyi aldığını beyan ederek, tapu devri işlemlerini tamamlıyor.