Ekonomi Ali Taha Koç açıkladı! "e- Devlet" dijitalde en iyiler arasında!

Ali Taha Koç açıkladı! "e- Devlet" dijitalde en iyiler arasında!

28.09.2023 - 17:45 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e- Devlet uygulaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dijital dönüşüm kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Koç, " Avrupa ülkeleri arasında dijitalde en iyilerdeyiz." dedi.

Haberin Devamı

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Dünyada çok iyiye gidiyoruz. En son olarak Avrupa Komisyonu kendisinin hazırlamış olduğu raporda kriterlere göre bizi Avrupa’da 35 ülke arasında 10. Sıraya yerleştirdi.

2021 yılında 20. Sıradaydık, geçen sene itibarıyla 10. Sıraya yükseldik. 35 Avrupa ülkesinde e-Devleti en iyi olan 10. Ülkeyiz. Burada karşılaştırma yaparken bazı şeylere dikkat etmemiz lazım. Birinci olan ülke Malta, İkinci ülke Estonya, üçüncü ülke Lüksemburg.

Haberin Devamı

Mesela bizim Almanya, Fransa ile karşılaştırılmamız gerekiyor nüfusumuz onlara yakın. Fransa 18. sırada, Almanya 21. Sırada İtalya 26. Sırada bizim büyüklüğümüzdeki ülkelerin çok ötesindeyiz.

İlk 9 ülkenin toplam nüfusunu topladığınız zaman bizim e-Devlet kullanıcımızın yarısı etmiyor. E-Devlet kapısı 64 milyon kullanıcısı ile 7 binin üzerinde hizmet veren belki dünyanın en büyük e-Devlet kapısı diyebilirim. Bütün gençlerimize yapay zekayı e-Devleti anlatıyoruz.

"Önemli şeylerden birisi Dijital dönüşümde siber güvenlik. Farkındalık yaratıyoruz. Onların hoşlarına gidecek şekilde dijital sayfa dediğimiz hali ile TRT ile beraber yapmış olduğumuz çizgi filmlerle yapıyoruz. Onlar geliyorlar resim çektiriyorlar, siber güvenlik eğitimi almış oluyorlar."