Ekonomi Bakan Kirişci, ABD'den dönüp susuz tarım yapan Ece Aynur Onur ile görüştü

Bakan Kirişci, ABD'den dönüp susuz tarım yapan Ece Aynur Onur ile görüştü

04.08.2022 - 10:44 | Son Güncellenme:

Milliyet.com.tr'nin geçtiğimiz günlerde manşete taşıdığı Dr. Ece Aynur Onur, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile telefon görüşmesi yaptı.

Bakan Kirişci, ABDden dönüp susuz tarım yapan Ece Aynur Onur ile görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ABD'deki mesleki kariyerini bırakıp, Burdur'da susuz tarıma başlayan Dr. Ece Aynur Onur ile telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, ABD'de askeri antropologken dedesinin topraklarına sahip çıkmak için kariyerini bırakıp, Burdur'a gelerek susuz tarım yapmaya başlayan Dr. Ece Aynur Onur'u telefonla aradı. Bakan Kirişci, görüşmeyi Twitter'daki hesabından, "Ece kardeşim başta olmak üzere toprağına sahip çıkan tüm üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Siz yeter ki üretin, biz her zaman emrinizdeyiz" mesajı ile paylaştı.

Bakan Kirişci, ABDden dönüp susuz tarım yapan Ece Aynur Onur ile görüştü

Görüşmede Onur, Bakan Kirişci'ye böyle bir kararı nasıl aldığını anlatarak, "2015 yılında annemin doğduğu köyü ziyaret ettim. Gençlerin köyü terk etmiş olması, çocukların sayısının az olması ve okulların kapanmış olması hem beni hem de kardeşimi çok üzmüştü. Tarlalara sahip çıkmak adına geldik ve kuraklığa dayanıklı bitkiler yetiştirebileceğimizi öğrendik" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kirişci ise "Sizin gibi üretici kardeşlerimiz bizim için kıvanç vesilesidir. Biz de bakanlık olarak başta bakan olarak kendim ve bütün çalışanlarımız sizlerin emrinde" diye konuştu.

Dr. Ece Aynur Onur, Amerika’daki kariyerini bırakarak memleketi Burdur’a döndü ve burada susuz tarım çiftliği kurdu. Dr. Onur, çiftçi olmak isteyen ancak cesaret edemeyenlere, “Geleceğin özgür ve kaliteli yaşamı kırsalda olacak. Çiftçilik kod yazmayı bilmek kadar prestijli bir meslek olarak görülecek. Her yaştan vatandaşımıza çağrım lütfen topraklarınızı, köyünüzü terk etmeyin. Toprağınıza sahip çıkın” dedi. Millliyet.com.tr geçtiğimiz günlerde manşetine şu şekilde taşımıştı:

Bakan Kirişci, ABDden dönüp susuz tarım yapan Ece Aynur Onur ile görüştü