Ekonomi Bakan Nebati'den yüksek büyüme ve düşük cari açık mesajı

Bakan Nebati'den yüksek büyüme ve düşük cari açık mesajı

23.12.2021 - 18:34 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, büyüme ile cari fazla arasındaki pozitif korelasyonu sağlayarak önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yüksek büyüme-düşük cari açık hedefiyle yoluna devam edeceğinin altını çizdi.

Bakan Nebatiden yüksek büyüme ve düşük cari açık mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki otelde gerçekleştirilen AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantıda, Türkiye'nin ekonomi modelini anlattı. Bakan Nebati, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı yeni modelde 'ihracat eksenli kalkınma: dikey büyüme' başlığı altında bilgiler verdi. Fiyat istikrarı, finansal istikrar, sürdürülebilir ve dengeli bir maliye politikasının önemine işaret eden Bakan Nebati, büyüme ile cari fazla arasındaki pozitif korelasyonu sağlayarak önümüzdeki dönemde Türkiye'nin 'yüksek büyüme-düşük cari açık' hedefiyle yoluna devam edeceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

 

Kamuoyuna duyurulan 'Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi' hakkında da bilgiler veren Bakan Nebati, yeni modelin Cumhurbaşkanı Erdoğanın liderliğinde başarıya ulaşacağını söyleyerek, belediye başkanlarından sisteme güvenmelerini istedi. Tablolar üzerinden yeni ve eski sistem hakkında bilgiler veren Nebati, sistem ile sağlanacak faydaları sıraladı.