Ekonomi Genç girişimciler Türkiye’de buluşacak

Genç girişimciler Türkiye’de buluşacak

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) dünyanın birçok ülkesinden genç girişimcileri Türkiye’de bir araya getirecek. Küresel değişimi ve iş birliğini hızlandırmak için her yıl dünyanın en iyi genç girişimcilerini bir araya getiren G20 YEA’da Türkiye’yi temsil eden tek kuruluş olan, aynı zamanda Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu YES for Europe’un da Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen TÜGİAD, yıl sonuna kadar önemli etkinliklere imza atacak.

Genç girişimciler Türkiye’de buluşacak

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, seçimlerin ardından ekonomik konuların yeniden ülke gündeminin ilk sıralarında yer aldığına dikkat çekerek, “Bir süredir ülkemizin gündemini oluşturan seçimleri geride bıraktık ve yeni kabinemiz oluştu. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı destekleyen politikalarla, küresel rekabette ülkemizin gücümüzü artıracak adımlar atacaklarını ümit ediyoruz. Enerji başta olmak üzere işçilik ve hammadde fiyatlarındaki yüksek artışlar, üretim maliyetlerine yansırken, enflasyonla mücadele kapsamında baskılanan kur, üretici ve ihracatçıyı zorluyor. Bununla birlikte vize sorunu giderek büyüyor ve dünyanın resesyona girdiği bir ortamda rekabet de zorlaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Temmuz ayında Yeni Delhi’de gerçekleştirilecek G20 YEA 2023 Hindistan zirvesinde yer alacağını bildiren Yıldırım, “Burada ülkemizin yatırım ve girişim ortamını dünya genelindeki genç girişimcilerle paylaşarak yeni yatırımları ülkemize çekmeye çalışacağız” dedi.