Ekonomi Kimyada değişim ve dönüşüm şart

Kimyada değişim ve dönüşüm şart

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk kimya sektörünün ihracattaki öncüsü İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), “Kimya Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı Raporu” hazırladı.

Kimyada değişim ve dönüşüm şart

Raporun tanıtım toplantısı İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in ev sahipliğinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve İKMİB Yönetim Kurulu ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TİM Başkanı Gültepe, “İhracatta 11 ayda 233 milyar dolar sınırına ulaştık. Toplam ihracatımızın yüzde 42’sini AB ülkelerine yapıyoruz. AB Yeşil Mutabakat ile 2050’de Karbon sıfır hedefine odaklandı. Özellikle KOBİ düzeyindeki firmaların öz kaynaklarıyla dönüşümün altından kalkamayacakları için finansman çok önemli” dedi. İKMİB Başkanı Pelister de, “Önümüzdeki dönemde bizi en yakından ilgilendiren düzenlemelerden biri AB Yeşil Mutabakatı kapsamında hazırlanan “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” olacak. 2034 yılı ile birlikte maliyetler aşamalı olarak yükselecek. İvedilikle emisyon ticaret sistemi (ETS) kurulması ve karbon fiyatlama düzenlemesi getirilmesi çok önemli” dedi.