Ekonomi MEMUR MAAŞI ZAMMI ne kadar oldu? 2022 Temmuz ayında memur maaşı zam oranı kaç, en düşün ve en yüksek maaşlar kaç para oldu?

MEMUR MAAŞI ZAMMI ne kadar oldu? 2022 Temmuz ayında memur maaşı zam oranı kaç, en düşün ve en yüksek maaşlar kaç para oldu?

05.07.2022 - 15:34 | Son Güncellenme:

Memur zammı ile ilgili detaylar açıklandı. Dün Haziran ayı enflasyon rakamları belli olduktan sonra memur maaşı zam oranı da duyuruldu. Peki Memur zammı ne kadar oldu? 2022 Temmuz Memur maaşı enflasyon farkı zam oranı kaç, zamlı - yeni maaşlar bayramdan önce yatar mı? İşte memur maaşı zam oranı ve yeni, zamlı memur maaşı ödeme açıklaması...

MEMUR MAAŞI ZAMMI ne kadar oldu 2022 Temmuz ayında memur maaşı zam oranı kaç, en düşün ve en yüksek maaşlar kaç para oldu

Memur maaşı zam oranı hakkında peş peşe sorular gelmeye devam ediyor. Dün açıklanan memur zammı bugün de merakla araştırılıyor. Yılın ilk 6 ayı enflasyon rakamlarına göre belirlenen memur zam oranı ne kadar oldu? En düşük, en yüksek memur maaşı kaç para oldu? İşte memur zammı 2022 temmuz oranı ve yeni maaşların ne zaman yatırılacağına dair bilgi...

Haberin Devamı

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranları belli oldu. Enflasyon oranlarına göre memur ve memur emeklileri yüzde 41.69, SGK ve Bağ-Kur'lular yüzde 42.35 oranında zam alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış gerçekleşti.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI, EN YÜKSEK MEMURMAAŞI NE KADAR?

Enflasyon oranlarına göre memur ve memur emeklileri yüzde 41,69, SGK ve Bağ-Kur'lular yüzde 42,35 oranında zam alacak. En düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli memur maaşı 6 bin TL oldu.

Haberin Devamı

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.