Milliyet Enerji Selçuklu Belediyesi güneşte hedef büyüttü

Selçuklu Belediyesi güneşte hedef büyüttü

09.08.2022 - 15:15 | Son Güncellenme:

Selçuklu Belediyesi Güneş Enerjisi Santralleri (GES) yatırımlarıyla, hem doğayı koruyor hem de temiz kaynaklardan elektrik üreterek karbon salımının önüne geçen örnek çalışmalar gerçekleştiriyor.

Selçuklu Belediyesi güneşte hedef büyüttü

Selçuklu Belediyesi, hizmet binası çatısına ve Kelebekler Vadisi parkına kurduğu GES panelleri ile 2021 yılında 827 bin 612 kW elektrik üretti. Üretilen elektriğin yanında 366,63 ton karbon salınımı engellenirken, 4 bin 280 ağacın doğada kalması sağlandı. Belediye ayrıca Kelebekler Vadisi’nde üretilen elektriğin gündüz kullanımının fazlası olan 290 bin 105 kW miktarı da MEDAŞ’a sattı. Selçuklu Belediyesi’nin Bağrıkurt mahallesinde yapmayı planladığı 3.6 mW’lık GES projesinin de kısa sürede ihaleye çıkarak yıl içerisinde yapılması ve faaliyete geçmesi planlanırken, Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı belediyenin elektrik ihtiyacının tamamının güneş enerjisinden sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Hedef, daha fazla ağacı kurtarmak ve karbon salımını azaltmak

Günümüzde enerjinin ne kadar kıymetli olduğunu bildiklerini ve mevcut enerjiyi en verimli şekilde kullanmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, “Belediye olarak enerjimizi üretmek ve tasarruf sağlamak, aynı zamanda doğayı korumak için bu çalışmaları yapıyoruz. Belediye hizmet binamızın çatısında başlattığımız GES projesini bir üst kademeye taşıyarak Kelebekler Vadisi Parkımızda bu çalışmayı sürdürdük. Belediye hizmet binamızda üretilen elektrik hizmet binamızın elektrik ihtiyacının yüzde 14’ünü karşıladı. Kelebekler Vadisi’nde kurulan panellerimiz ise Kelebek Müzemizin ihtiyacı olan elektriğin yüzde 86’sını karşılamanın yanında elektrik satışı yapmamıza da olanak verdi. Yıl içerisinde Bağrıkurt Mahallemize kuracağımız GES panelleri ile birlikte elektrik ihtiyacımızın tamamını karşılayıp daha fazla ağacı kurtarmak ve karbon salınımını azaltmayı hedefliyor hem de belediyemize yeni bir gelir kaynağı oluşturmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.