Gündem ‘Adaylık’ küskünleri İYİ Parti merceğinde

‘Adaylık’ küskünleri İYİ Parti merceğinde

20.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Adaylarının büyük bölümünü açıklayan CHP’de bazı yerler için belirsizlik sürüyor.

‘Adaylık’ küskünleri İYİ Parti merceğinde

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda henüz karar verilmediği ifade ediliyor. Buğra Gökce, Tunç Soyer ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin ismi İzmir için daha sık dile getirilse de, kulislerde, sürpriz ismin 2014-2019 arası Bornova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Olgun Atila olabileceği dillendiriliyor.

Haberin Devamı

İYİ Parti temasa geçti

Bu arada CHP’nin açıkladığı adaylarla ilgili parti içi tartışmalar devam ederken, İYİ Parti’nin CHP’den yeniden aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları ile dirsek temasına geçtiği belirtiliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak isteyen ancak aday gösterilmeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a İYİ Parti’den teklif gittiği, Akay’ın ya bağımsız ya da İYİ Parti’den aday olabileceği iddia ediliyor.

Mezitli krizi sürüyor

Yeniden aday gösterilmeyen Mersin’in Mezitli ilçesi Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise Ankara’ya gelerek Özel’le görüştü. CHP Mezitli adayını Ahmet Serkan Tuncer olarak açıklamıştı. Tarhan, Tuncer’in geçmişte MHP’ye çalıştığını belirterek değiştirilmesini istedi. Özel’in ise “Mezitli’yi tekrar değerlendirmeye alacağım” yanıtını verdiği belirtildi.