Gündem Akşener iddiası: Telefon konuşması ortaya çıktı! 'İmamoğlu ve Yavaş kendilerini ne zannediyor'

Akşener iddiası: Telefon konuşması ortaya çıktı! 'İmamoğlu ve Yavaş kendilerini ne zannediyor'

21.09.2023 - 14:57 | Son Güncellenme:

Gazeteci Levent Gültekin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir buçuk yıl önce yaptığı bir telefon konuşmasını açıkladı.

Akşener iddiası: Telefon konuşması ortaya çıktı İmamoğlu ve Yavaş kendilerini ne zannediyor

Gazeteci Levent Gültekin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir buçuk yıl önce kendisiyle görüşmesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında söylediklerini açıkladı.

Gazeteci Levent Gültekin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir buçuk yıl önce yaptığı bir telefon konuşmasının detaylarını anlattı.

Haberin Devamı

"BİR GÜN ABDULLAH GÜL İLE KARŞILAŞTIM"

Akşener'in "Abdullah Gül’e söylesen de keşke 2023’te aday olsa da kurtulsak” dediği iddiasında bulunarak, “Bence Gül’ü önererek 2018’de seçimi nasıl Erdoğan’a hediye ettiğini kapatmak, adaylığına karşı çıkmadığı algısını yaratmak istedi. Bir gün Abdullah Gül’le karşılaştım. Akşener’in sözlerini aktardım, ciddiye almadı" ifadelerini kullandı.

ÇOK KONUŞULACAK İMAMOĞLU VE YAVAŞ SÖZLERİ

Gültekin, Akşener’in Yavaş ve İmamoğlu’nu "bir gün bile istemediğini" belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Meral Akşener, seçimlere bir buçuk yıl vardı, bir gün beni aradı. Yavaş ve İmamoğlu’nun kastederek ‘Bunlar kendilerini ne zannediyor? Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem' dedi.

AKŞENER'DEN İTTİFAK MESAJLARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada,14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından ittifak ortağı olmayı bıraktıklarını belirtti. Meral Akşener, "Ben masa falan yıkmadım, o seçim kazanılabilsin diye zehir içtim ve kalktım" dedi. Akşener, "Sayın Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'GÜL'ÜN İSMİNİ KILIÇDAROĞLU BANA SÖYLEDİ'

2018'de ittifakın ilk kurulduğu seçimleri hatırlatan Akşener, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday gösterilmemesinden de kendisinin suçlu gösterilmesine tepki gösterdi. Akşener, "2018'de saygı çerçevesinde ittifak olarak bir araya geldik, seçime gittik. O sürede bitmeyen senfoni şeklinde, Sayın Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Abdullah Gül'ün adaylığını bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam bana söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ilan ettiğini, dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim. Sonuç itibariyle Sayın Erdoğan'ın kazanması benden biliniyor. Halen Sayın Gül'ü çok seven gazeteci kılıklı arkadaşlar beni ve partimi biçiyor. Sayın İnce'nin de kazanamamasının suçlusu ben oldum. Her şeyin suçlusu ben oldum" diye konuştu.

'İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I 2 YIL ÖNCE ÖNERMİŞTİM'

Akşener, iki yıl önce yaptıkları parti ziyaretleri sırasında, Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu'ndan birisinin 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini CHP yönetimine ilettiklerini belirterek, "Bu iki isimden birisinin aday olması gerektiğini, aksi takdirde seçmenin taraftar haline döndüğünü söyledim. Bunun da muhalefet seçmenini böldüğünü söyledim. Eğer ikisini birden aday göstermek istemiyorsanız, arkadaşlarımızla konuşun dedim. Her iki arkadaşımızın da popülaritesi bu süreçte yükseldi. Ben bunu bir televizyon kanalında da söyledim. Bunu söylememin nedeni, bu ülkenin bu ucube sistemden kurtulmasıydı. 3 seçimi kazandılar. 2017, 2018 ve 2023. Nasıl diyeceğiz şimdi biz; 'parlamenter sisteme geçelim' diye? Tek adam rejimi hepimizin hatalarıyla 3 dönem kazanmış oldu, onaylandı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

 'BEN MASA FALAN YIKMADIM, O SEÇİM KAZANILSIN DİYE ZEHİR İÇTİM'

Millet İttifakı masasından kalktığı 3 Mart akşamını anlatan Akşener, "Meşhur 3 Mart akşamında, ben nasıl bir yöntemle cumhurbaşkanlığı seçilecek diye gittim meğersem isim onaylayacakmışız, ona döndü iş. En son bana söz verildi, herkes Kılıçdaroğlu dedi. Ben de vatandaşın nezdinde bu iki arkadaşımızın bu masadaki herkesten önde olduğunu, her bir siyasi partinin bir anket firması tahsis etmesini, isim söylemesini ve o isimlerle 1 hafta içerisinde sonucun alınmasını ve ona uymamız gerektiğini söyledim. Kabul edilmedi. Sayın Kılıçdaroğlu döndü dedi ki, 'Sayın Akşener uygun görmediğine göre, biz beşimiz de beni uygun gördüğümüze göre, biz imzalayıp çıkalım'. Ben masa falan yıkmadım, o seçim kazanılabilsin diye zehir içtim ve kalktım" ifadelerini kullandı.