Gündem Ankara'daki operasyonda tam 2 milyon TL'lik tarihi eser yakalandı

Ankara'daki operasyonda tam 2 milyon TL'lik tarihi eser yakalandı

11.11.2023 - 21:30 | Son Güncellenme:

Ankara'da jandarma ekipleri tarihi eser operasyonu düzenledi. Ayaş İlçesi'nde gerçekleştirilen operasyonda tam 2 milyon Türk lirası değerinde bronz ve gümüş sikke, süs objesi ve metal objeler ele geçirildi.

Ankaradaki operasyonda tam 2 milyon TLlik tarihi eser yakalandı

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 6 Kasım günü Ayaş ilçesinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde S.A. adlı şahsın müşteri arayışında olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

BRONZ VE GÜMÜŞ SİKKE, METAL OBJELER...

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A.’nın aracında yapılan arama sonucunda piyasa değeri 2 milyon Türk Lirası olan, 52 adet Roma ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen bronz ve gümüş sikke, 23 adet süs objesi, 26 adet metal obje olmak üzere toplam 101 adet tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen tarihi eserlere ve malzemelere el konulurken yakalana Y.B., S.A. ve Z.P. hakkında adli işlemler başlatıldı.