Gündem 'Ayılar zararsız' deyip videosunu çekerken ayı saldırdı

'Ayılar zararsız' deyip videosunu çekerken ayı saldırdı

17.09.2023 - 14:50 | Son Güncellenme:

Bitlis’te bulunan Nemrut Krater Gölü civarında, ayıların görüntüsünü çekip kimseye saldırmadıklarını söylerken, ayının saldırısına uğradı.

Nemrut’ta kamp yapan vatandaşlar, cep telefonları ile civarda bulunan ayıları görüntülemek isterken, bir anda ayının saldırısına maruz kaldı.

Haberin Devamı

Cep telefonu ile ayıların videosunu çeken kampçı aynı anda anons da yaparak, ayıların kimseye saldırmadığını belirtti.

VİDEO ÇEKERKEN SALDIRDI

Kamp yapan vatandaş, ayıların çadırlara gelebilme ihtimalinden bahsederek, korkmaya gerek olmadığını söyledi. Ayıların saldırmadığını ve zarar vermediğini de ifade eden kampçıya tam da o sırada ayı saldırdı. Kampçı, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Ayılar zararsız deyip videosunu çekerken ayı saldırdı

KENDİSİNE ŞEKER VERMEK İSTEYEN VATANDAŞA SALDIRDI

Geçtiğimiz haftalarda Bitlis'in Tatvan ilçe sınırları içindeki Nemrut Krater Gölü civarında bulunan ayılar, kendilerine şeker vermek isteyen vatandaşa saldırdı.

Tatvan ilçe sınırları içerisinde yer alan Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Nemrut’ta kamp kuran vatandaşlar, bir yandan doğanın güzelliğini seyrederken bir yandan da piknik yapmanın keyfini yaşıyor.

Haberin Devamı

Nemrut Krater Gölünde piknik yapmak için gelen Abidin Araboğa isimli vatandaş ise yanında getirdiği yiyecekleri ayılara vermek isterken, ayıların saldırısına maruz kaldı. 4 adet ayının aracın yolunu kestiğini gören Araboğa, önce camını açtı, sonra ayıya şeker vermek istedi. Bu esnada ayı, camdan elini uzatan Araboğa'ya saldırdı. Ani bir refleksle elini içeri almaya çalışan Araboğa elinden yaralanırken, o anlar araçta bulunan arkadaşı tarafından kayıt altına alındı.

Ayılar zararsız deyip videosunu çekerken ayı saldırdı

Ayıların vatandaşlar için tehlike oluşturduğunu belirten Araboğa, ayılara yaklaşılmaması noktasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.