Gündem Balıkesir'de korkutan yangın! Vali açıklama yaptı

Balıkesir'de korkutan yangın! Vali açıklama yaptı

20.08.2023 - 18:55 | Son Güncellenme:

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde saman yüklü kamyonette çıkan yangın, ormana sıçradı. Balıkesir Valiliği'nden yangınla ilgili açıklama geldi. Yangın kontrol altına alındı.

Kepsut-Bigadiç ilçeleri sınırında bulunan Çaldere Dombi Deresi mevkisinde saat 16.00 sıralarında saman yüklü bir kamyonette başlayan yangın ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 3 dozer sevk edildi.

Haberin Devamı

Balıkesirde korkutan yangın Vali açıklama yaptı

BALIKESİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kepsut ilçemize bağlı Dombaydere mahallesinde ormanlık alanda saat 16.00 civarında başlayan yangına 87 araç ve 400 personel ile karadan, 8 helikopter ve 8 uçakla havadan müdahale devam ediyor. Yangın kısmen kontrol altına alınmış olup mücadele devam etmektedir." denildi.

Balıkesirde korkutan yangın Vali açıklama yaptı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kepsut ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Vali Ustaoğlu, yangının kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Kepsut ilçesi Dombaydere Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangına 87 araç ve 400 personel karadan, 8 helikopter ve 8 uçakla havadan müdahale devam ediyor.” dedi.

Haberin Devamı

MANİSA'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa’nın Soma ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.

Yangın, saat 16.40 sıralarında Yırca Mahallesi Şehitlik yolunda meydana geldi. Yoldaki bir araçta çıkan yangının ormanlık alana sıçraması üzerine ekipler harekete geçti. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter, 6 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 dozer bölgeye sevk edildi. Alevler, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.