Gündem Başakşehir'de İETT otobüsü devrildi

Başakşehir'de İETT otobüsü devrildi

19.09.2023 - 15:51 | Son Güncellenme:

İstanbul Başakşehir'de Güvercintepe Mahallesi'nde İETT otobüsü devrildi. Olayda 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İstanbul Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde İETT'ye bağlı körüklü otobüs devrildi. Rampa çıkarken geri geri kayarak devrilen otobüste 5 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Kaza saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Mk11 Olimpiyatköy metro - Kayaşehir - Güvercintepe seferini yapan İETT otobüsü rampa çıkarken bir anda geri geri kaymaya başladı. Bir sitenin duvarına çarpan otobüs daha sonra yol kenarındaki arsaya devrildi. Bu sırada yolda ilerleyen araçlar da büyük tehlike atlattı.

Kazadan sonra otobüste adeta can pazarı yaşandı. Otobüste bulunan yolcular kendi imkanları ile dışarı çıkmaya çalıştı. Kazada 5 yolcu yaralandı.  Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, polis ve itfaiye sevk edildi. Yaralı yolcular ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken otobüs şoförü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Başakşehirde İETT otobüsü devrildi

KAZA ANI KAMERADA 

Öte yandan feci kaza saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, körüklü otobüsün rampadan kayarak sitenin duvarına çarpıyor. Kaymaya devam eden otobüs metreler sonra devrilerek yan yatıyor.

Haberin Devamı

KALDIRILDI

Geçici olarak trafiğe kapatılan yol, otobüsün 4 saatlik çalışmanın ardından kaldırılmasıyla, tekrar trafiğe açıldı. Yaralı sayısının 7 kişi olduğu öğrenilirken, 3 vatanyaralılardaş taburcu edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Öte yandan otobüs şoförü, yara almadan kurtuldu.

Başakşehirde İETT otobüsü devrildi

"BU TÜR YOKUŞLARA, BU TÜR ARAÇLARIN GİRMESİ DOĞRU DEĞİL"

Körüklü otobüslerin kazanın gerçekleştiği yokuşu kullanmasını şikayet eden özel halk otobüsü şoförü İbrahim Halil Boza, "Bu tür yokuşlara, bu tür araçların girmesi doğru değildir. Çevre yolundan dolaşabilir. 3-5 yolcu için insanların hayatını tehlikeye atmanın bir anlamı yoktur. Bende otobüs kullanıyorum aynı şekilde, otobüsler bu tarz yokuşlardan çıkamıyorlar" dedi.

Başakşehirde İETT otobüsü devrildi

"BU RAMPADA HER ZAMAN KAZALAR OLUYOR"

Mahalle sakinlerinden Burhan Demir, "Yaklaşık 20-30 yıldır burada oturuyorum. Bu rampada her zaman kazalar oluyor. Bende servis aracı kullanıyorum buradan kışın çıkamıyorum. Kışında, yazında çok sıkıntı çıkıyoruz" diye konuştu. (DHA)

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9