Gündem Basın ödüllerine Milliyet damgası

Basın ödüllerine Milliyet damgası

31.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen 64. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri dün törenle sahiplerini buldu. Yazılı basın, televizyon-radyo ve internette yer alan çalışmaların ödüllendirildiği törende, Milliyet çalışanları 3 kez ödül kürsüsüne çıktı.

Basın ödüllerine Milliyet damgası

HABER ARAŞTIRMA - Muhabirimiz Çiğdem Yılmaz, ‘Kadın Haberi’ kategorisinde ödül alırken, 1. Sayfa Düzeni Övgü ödülü Milliyet Gazetesi Görsel Yönetmeni Ersoy Diyar’a, İç Sayfa Düzeni ödülü de Milliyet Gazetesi sayfa sekreteri Murat Akkuş’a takdim edildi.

Haberin Devamı

TGC Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 20 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan “Yüksek Şüphe” haberi muhabirimiz Çiğdem Yılmaz’a ‘Kadın Haberi Ödülü’nü getirdi. Yılmaz, “Ödülümü yok sayılan, ezilen, şiddet gören, toplumsal eşitlik için yılmadan mücadele eden, üretmeye devam eden ve ataerkil düzene karşı direnen tüm kadınlara adıyorum” dedi.

Tasarımıyla “İç Sayfa Düzeni” kategorisinde ödüle layık görülen Murat Akkuş da büyük usta Halit Kıvanç’ın veda sayfasıyla ödül almaktan dolayı büyük onur yaşadığını belirtti.

Birinci Sayfa Düzeni kategorisinde övgü ödülünü alan Ersoy Diyar ise, “Meslek yaşantım boyunca ‘Tek elle alkış olmaz’ deyişini ilke edinmeye çalıştım. Bu doğrultuda Genel Yayın Yönetmenim Mete Belovacıklı başta olmak üzere, birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarımı sizlerin huzurunda kutlarım” dedi.

Haberin Devamı

Basın ödüllerine Milliyet damgası

Yıldırım ödülleri topladı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 38 yıldır aralıksız düzenlediği Türkiye’nin en köklü fotoğraf organizasyonu olan ‘Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’na da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş fotoğrafları damga vurdu. Foto muhabirimiz Uğur Yıldırım’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev sokaklarında sivillerin yakaladığı Rus casusun fotoğrafı Yılın Basın Fotoğrafı ödülünü kazandı. Yıldırım, ayrıca Günlük Yaşam Kategorisi’nde birincilik ve ikincilik, Yılın Foto Röportajı kategorisinde birincilik ve
Yılın Doğa ve Çevre Kategorisi’nde üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu.