Gündem Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı, kaç gün tatil yapılacak? Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı, kaç gün tatil yapılacak? Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı?

12.05.2020 - 09:06 | Son Güncellenme:

Bayrama az bir zaman kaldı. Ramazan Bayramı'na yaklaşırken hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Bayramın hafta sonuna denk gelmesinden dolayı sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ise merak ediliyor. Peki Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 9 gün sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı, kaç gün tatil yapılacak Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı

Corona virüs nedeniyle geçtiğimiz hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması gerçekleştirildi. 23 Nisan tarihinde ise sokağa çıkma yasağının süresi uzatılmıştı. Ramazan Bayramı'na yaklaşırken ise bayramda bir sokağa çıkma yasağının devreye alınıp alınmayacağı gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor.Peki 9 gün sokağa çıkma yasağı var mı, bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Haberin Devamı

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI, 9 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 7. kez telekonferans yöntemiyle toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, normalleşme süreci ile ilgili yeni adımları karara bağlayacak.

Toplantıda salı gününe gelen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 16, 17, 18, 19 Mayıs’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağına ilişkin karar da verilecek.

Bu karara kesin gözüyle bakılırken sonraki hafta bayrama denk gelen dört günlük sokağa çıkma kısıtlama kararının ise önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

16-19 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,16-17,18, 19 Mayıs tarihinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN 2020?

Ramazan Bayramı 1. Gün: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 26 Mayıs Salı