Gündem Bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs iddiası! İş insanı duruşmada tutuklandı

Bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs iddiası! İş insanı duruşmada tutuklandı

10.11.2022 - 15:48 | Son Güncellenme:

İş insanı Can Atay mimar eşi Polen Atay’ı bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılandığı duruşmada Polen Atay’ın kadın avukatına omuz attığı gerekçesiyle tutuklandı.

Bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs iddiası İş insanı duruşmada tutuklandı

Mimar Polen Atay eşi Can Atay’ın kendisine şiddet uyguladığı ve eşinin kendisini öldürmeye çalıştığı iddia ederek şikayetçi olmuştu. Can Atay hakkında, “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açıldı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk duruşması görülen davaya sanık Can Atay avukatlarıyla birlikte katıldı. Müşteki Polen Atay ise duruşmaya katılmadı.

“ANNEMLE TARTIŞIP SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ”

Haberin Devamı

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Can Atay, eşiyle 2018 yılında evlendiklerini söyleyerek, “Birinci yıl dönümümüzü kutlamak için Bodrum’a gittik. Oradan da Fethiye’ye annemin yanına geçtik. Üçümüz teknede otururken Polen yazlık almamızı istedi. Annem de ne güzel burada evimiz var diye cevap verince tartışmaya başladılar. Polen sinir krizi geçirince ben annemden gitmesini istedim. Çünkü Polen’i tutamıyordum. Sonra Polen eve dönmek isteyince de İstanbul’a gelmek üzere gece yola çıktık” dedi.

“SARILARAK SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIM”

Sabaha karşı İstanbul’a geldiklerini anlatan Can Atay, “Polen sürekli ayrılmamızdan endişe ediyordu. Onu sakinleştirmek için sarıldım. Bu anlar evin içindeki kamera kaydında da vardır” dedi. Mahkeme başkanının, “Evin içinde neden kamera var?” diye sorması üzerine Atay, “Polen’in kedisi için taktırmıştık. Evde ne yaptığını görmek için harekete duyarlı bir kamera takmıştık” dedi.

Haberin Devamı

Bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs iddiası İş insanı duruşmada tutuklandı


“KENDİNE ZARAR VERME EĞİLİMİNDE BİR İNSAN”

Eşinin sürekli, ‘Ayrılacağız’ endişesi yaşadığını anlatan Can Atay, “Anneme özür mesajı da attı. Sonra yattık uyuduk. Uyandığımda yanımda değildi. Yanına gittim. Hala kötü durumdaydı. Ben de ona, ‘Git duş al. Ben de yemek söyleyeyim. Sonra birlikte işe gideriz’ dedim. Onu evde yalnız bırakmak istemiyordum. Çünkü biz bunları ilk kez yaşamıyoruz. Komşularımız da şahittir. Polen sinirlendiğinde ya da istediği bir şey olmadığında kendine zarar verme eğiliminde olan bir insandır” dedi.

“BOYNUNDAKİ İPİ BEN ÇIKARDIM”

Eşinin duş almak için gittiğini söyleyen Atay, “Ben de iş görüşmelerimi yaptıktan sonra 15 dakika sonra ne yaptı diye bakmaya gittim. Yatak odasında yoktu. Giyinme odasına baktığımda kapı kapalıydı. Ama bornozun ipi kapıya sıkıştırılmış duruyordu. Kapıyı açtığım an Polen yığıldı. Polen’i ittirerek kapıyı açtım. Mosmor olmuştu. Ölü gibiydi. Boynunda bornozun ipi vardı. İpi ben çıkardım” dedi.

“112’Yİ ARAMAK AKLIMA GELMEDİ”

Hemen babasını aradığını söyleyen sanık Atay, “Aklıma 112’yi aramak gelmedi. Babam telefonu açmayınca sitenin güvenliğini aradım. Onlara hemen 112’yi arayın dedim. 112’yi benim aramak aklıma sonradan geldi. Bir dakika sonra da ben aradım. O sırada güvenlikten bir arkadaş geldi. Dili boğazına kaçmış dedi. Onu çıkardı. Ben elimden geldiğince ilk yardım yapmaya çalıştım” dedi.

Haberin Devamı

“KUYRUMUĞUMU KISTIRDIM ADALET BEKLİYORUM”

Eşini öldürmeye teşebbüs suçunu işlemediğini söyleyen Can Atay, “Eşime bir kez bile en ufak bir şiddet göstermedim. Ben eşimi severek evlendim. Benden şikayetçi olduğunu öğrenince boşanma davasını da ben açtım. Benden 20 milyon lira istedi. Beni tüm gazetelere manşet etti. Ben iki senedir bununla yaşıyorum. Kuyruğumu kıstırdım. Sizden adalet bekliyorum” dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN UYARI

Sanık savunmasının ardından müşteki avukatları sanığa soru sormaya başladı. Soru sorulduğu sırada izleyici sırasında oturan sanık Can Atay ve babası Ertuğrul Atay avukatlara müdahale edince mahkeme başkanı sessiz olmaları konusunda sözlü uyarıda bulundu. Ancak tarafların avukatlara müdahalesi devam edince mahkeme başkanı bu kez tarafların avukatlara müdahale ettiğini ve bir kez daha olması durumunda duruşma salonundan çıkarılacaklarını ya da tutuklama kararı çıkaracağını tutanağa geçti.

Haberin Devamı

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK

Daha sonra ise taraf avukatları arasında söz alma tartışması başlayınca mahkeme başkanı sanık avukatlarından biri ile müşteki avukatlarından birini güvenlik eşliğinde dışarı çıkarttı. Sonrasında tanık dinlemesi yapan mahkeme müşteki Polen Atay’ın dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Duruşmanın bitmesinin ardından, salondan çıkan Can Atay duruşmadan çıkarılan müşteki avukatı Sibel Engin’in yanından geçtiği sırada avukat Engin, “Neden saldırıyorsunuz?” diye bağırdı. Can Atay ise, “Ne saldıracağım avukat hanım” diyerek uzaklaştı.

“OMUZ ATMADIM KENDİMİ İTTİREREK GEÇTİM”

Duruşma salonuna giren avukat Sibel Engin mahkeme başkanına, sanığın kendisine omuz attığını söyleyerek, “Mesleğimi yapmam engelleniyor. Sinirden titriyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı güvenlik görevlilerine talimat vererek sanığın yeniden salona getirilmesini istedi. Güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Atay, salona getirildi. Mahkeme başkanının, “Neden omuz attın?” diye sorması üzerine Atay, “Omuz atmadım. Kasten önüme geçtiği için vücudumla kendimi iterek geçtim. Önü kasten bloke etmişti” dedi.

Haberin Devamı

TUTUKLANDI

Mahkeme başkanı sanık Can Atay’ın duruşma çıkışında avukat Sibel Engin’e kasten omuz attığının görüntülerle sabit olduğunu belirterek tutuklanmasına karar verdi. Kararın ardından Atay, polis eşliğinde 3 günlük disiplin hapsi için cezaevine gönderildi.