Gündem Cem Garipoğlu intihar etmek için niçin 5 yıl bekledi?

Cem Garipoğlu intihar etmek için niçin 5 yıl bekledi?

22.10.2014 - 08:22 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu, hücresinde intihar etmesiyle 3 Mart 2009 tarihine yine gündemden düşmeyen bir durumla karşılaştık. Peki Cem intihar etmek için niçin 5 yıl bekledi? İşte Tanju Sürmeli'den gelen çok çarpıcı açıklamalar...

Cem Garipoğlu intihar etmek için niçin 5 yıl bekledi

Dr. Tanju Sürmeli, Garipoğlu’nun “öldürülmüş” olabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Haber Silivri Cezaevi’nden gelmişti ve Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu, hücresinde intihar etmişti. Kimse beklemiyordu. O gün yine karışık bir gündü. Kobani eylemlerinde 18 yaşındaki Sevgi hain bir kurşunla öldürülmüştü, bir yandan da Bingöl şehitleri toprağa veriliyordu. Dolar durdurulamıyor, ABD, Suriyeli muhalifleri Türkiye’nin eğiteceğini açıklıyordu. Bir yandan da Taliban tarafından vurularak ölümden dönen Malala Yusuf’un Nobel Barış Ödülü’nü aldığı müjdeleniyordu. Ajansa gelen haberle, her şey ikinci plana düştü. Hepimiz 3 Mart 2009 tarihine döndük, Münevver Karabulut’un öldürüldüğü güne...

Son verdiği röportajda diyet yaptığını anlatıyor, koğuş arkadaşı işadamı Korkmaz Yiğit, Garipoğlu’nun sürekli Çince çalıştığını söylüyordu.

Haberin Devamı

Tanju Sürmeli: Dünya üzerindeki araştırmaların yer aldığı bir platformda bilimsel yayınları inceledim. 5 yıl sonra intihar etme hadisesi hemen hemen imkânsız. Katil kendini cinayet işlediği andan hemen sonra öldürüyorsa öldürüyor, yoksa bunu yapmıyor. Münevver’in öldürülmesinde de bir şey var. Muhtemelen Münevver gizli bir bilgiyi öğrendi.

Bir sırrın bu sonu getirmesi mümkün mü?

Tanju Sürmeli: Münevver’in ölümüne neden olan bilgi, bu çocuğun öldürülmesine de neden oldu mu acaba? Soruşturulmalı. Kamera kaydı varsa ona da bakmak lazım. Bu, bir soru işareti olarak orada duruyor.

Cem Garipoğlu’nun ailesi zengin bir aile. İntiharın ardından kamuoyunda oğullarını kaçırdıkları yönünde şüpheler oluştu. Aileye nasıl bakmak gerekiyor?

Tanju Sürmeli: O çocuk cinayet işlediğinde 17 yaşındaydı. Uzun yıllar Amerika’da yaşadım, eğer bu çocuk bunu Amerika’da yapsaydı, ailesi de yargılanırdı. Ergenlik döneminde o evdeki buluşmada aile bireylerinden birinin de olması gerekiyordu. Burada iki ailenin de ebeveynlik hatalarından bahsedebiliriz.