Gündem Ceza infaz kurumlarında 18 eğitim merkezi açıldı

Ceza infaz kurumlarında 18 eğitim merkezi açıldı

29.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye genelindeki 18 farklı Adalet Mesleki Eğitim Merkezleri'nin (METEM) toplu açılış töreni İzmir'deki Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yapıldı.

Ceza infaz kurumlarında 18 eğitim merkezi açıldı

Açılışını Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in gerçekleştirdiği törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldı. 

Haberin Devamı

İhracat belgesi aldı

Törende konuşan Bakan Özer, mesleki eğitim merkezlerinin Türkiye'de hak ettiği gündemi oluşturmaya başladığını söyleyerek mesleki eğitimle ilgili şikâyet edilen konuların çoğunun 1999'daki katsayı uygulamasının mirası olduğunu kaydetti. “Milli Eğitim Bakanlığı bu travmaların üstesinden geldi. Mesleki eğitimde atılan ciddi adımlar salgınla mücadele döneminde bir kez daha önemli hale geldi” diyen Özer, şunları söyledi: “Mesleki eğitim nitelikli insan kaynağını yetiştirmekle kalmıyor, üretim kapasitesini devreye sokarak olağanüstü koşullarda devletin ve milletin yanında yer alıyor. Mesleki eğitim bir kara gün dostudur." 2022’de tescili alınan ürünlerin ticarileşmesiyle ilgili sürecin başlayacağını anlatan Özer, dün ilk kez MEB’in ihracat belgesi aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Gül de cezaevindeki kişilerin topluma entegrasyonunda protokolün önemini vurgulayarak MEB ile uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi. Ceza infaz kurumlarında okur yazarlık seferberliğine destek verdiklerini dile getiren Gül, cezaevinin kapısından çıkanlara 'ne halin varsa gör' anlayışının ülkeye katkı sağlamayacağının altını çizdi. Hükümlülerin açık cezaevinden bir altın bileziği koluna takarak çıktığını kaydeden Gül, “Amacımız suçun bir daha işlenmemesi, ceza infaz kurumundan çıktıktan sonra toplum ve ailesi tarafından kabul edilmesini istiyoruz” dedi.