Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orban'a Togg hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orban'a Togg hediyesi

18.12.2023 - 12:07 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’da temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a Togg hediye etti. Macaristan Başbakanı Orban da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın davetine icabetle resmî temaslarda bulunmak ve Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gitti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’nda, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Anett Varga, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ile eşi Ekrem Ekşioğlu karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Macaristan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi


RESMİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte’de bulunan Kahramanlar Meydanı’nda Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak tarafından askeri törenle karşılandı. Erdoğan, daha sonra Meçhul Asker Anıtı’na çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

NOVAK İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, daha sonra Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile görüşme gerçekleştirmek üzere Sandor Sarayı’nda geçti. Erdoğan ve Novak, Sandor Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ele alındı.

GAZZE'DEKİ İNSANİ DRAM GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti için bulunduğu Budapeşte’de Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Macaristan ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel meseleler ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tüm çatışma bölgelerinde sükuneti sağlama amacıyla küresel barışa hizmet eden çalışmalarının devam ettiğini; İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel barışın, insan hakları ve uluslararası hukukun korunması için sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Macaristan ilişkilerinin Budapeşte ziyareti sonrası daha da derinleşeceğine inandığını da belirtti" denildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi

ORBAN İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a Togg hediye etti. Macaristan Başbakanı Orban da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi

Erdoğan, görüşme sonrası Türkiye-Macaristan 6. Dönem Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Toplantısı’na katılacak. Toplantının ardından Erdoğan’ın MÜPA Budapeşte - Bela Bartok Ulusal Konser Salonu’nda Cumhurbaşkanı Novak ve Başbakan Orban’ın katılımıyla Türkiye-Macaristan Kültür Yılı Açılış Programı’na katılacak.

ORBAN'DAN ERDOĞAN'A AT HEDİYESİ

Macaristan Başbakanı Viktor Orban Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye etti. Erdoğan ve Orban, basına kapalı gerçekleşen ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Orbana Togg hediyesi