Gündem DİAYDER davasında üç sanığa daha tahliye

DİAYDER davasında üç sanığa daha tahliye

17.06.2022 - 13:14 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu iddia edilen DİAYDER ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarının da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Üç sanığın daha tahliye edildiği davada tek tutuklu sanık DİAYDER Başkanı Ekrem Baran kaldı.

DİAYDER davasında üç sanığa daha tahliye

Terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu belirtilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar Ekrem Baran, Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslan bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izleyici olarak katıldı.

Haberin Devamı

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BİZE İLETİRLER”

Duruşmada ilk olarak İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çalışanı Esra Huri Bulduk tanık olarak dinledi. İBB’de 20 yıldır çalıştığını söyleyen Bulduk, “20 yıldır da aynı telefonu kullanırım. Telefonum çoğu dernek, kurum ve kişilerde vardır. Muhtar, öğretmen, dernek başkanı kişiler arayarak ihtiyaç sahibi biri veya birileri varsa onlar bize iletirler. Bizlerde daha önce yardım almış mı almamış mı kontrol ederiz. Sosyal yardım almamışsa o kişilerin nereye başvurması gerektiğini söyleriz. Başvuru yaparlar sosyal hizmet ekiplerince evine gidilerek inceleme yapılır. Eğer gerçekten ihtiyacı varsa ekiplerimiz sosyal destek yardımı yaparlar” dedi.

“İNSANLARA YARDIM ETMEK İSTEDİK”

Haberin Devamı

Tanık ifadesinin ardından savunma yapan tutuklu sanık Ekrem Baran, derneğin ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini söyleyerek, “İslam doğrultusunda herkes yardım yapıyor. Bizler de bu şekilde insanlara yardım etmek istedik. Bununla ilgili hadis ve ayetlerde vardır. Bize yapılan bu suçlamaların adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz. Sağlık sorunlarım var, tahliye edilmesem bile adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum” dedi. Tutuklu sanık Hafit Tunç ise, DİAYDER’in yasal bir dernek olduğunu söyleyerek, “İddia edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Benim örgütle alakam yok” dedi.

“DERNEĞİMİZİN ÖRGÜTLE BAĞLANTISI YOKTUR”

Tutuksuz sanıklardan Enver Karabey de din alimi olduğunu söyleyerek, “Derneğimizin herhangi bir örgütle bağlantısı yoktur. Ben dinimin kurallarını uygular ve buna göre hareket ederim. Bunun dışına çıkmamız mümkün değildir, hiçbir illegal örgüt adına para da toplamadım. Cuma namazlarına katılmanın ve namaz kılmanın suç olmadığı açık ve nettir” dedi.

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslan’ın tahliyesine karar verdi. DİAYDER Başkanı Ekrem Baran’ın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.