Gündem E-Devlet ile GSS borç sorgulama işlemi

E-Devlet ile GSS borç sorgulama işlemi

12.12.2016 - 09:21 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi artık e-Devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. GSS borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve GSS borç sorgulama işlemi için gerekli olan tüm bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz..

E-Devlet ile GSS borç sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde daha pek çok kurum ve kuruluşları barındırmaktadır. Sağlık sigortamızı sağlayan bu kurumlar sayesinde vatandaşların her biri gerçekleşmesi gereken sağlık etkinliklerini ve de diğer yandan yapılması gereken tüm hizmetleri bu şekilde vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu adı üzerinde sosyal olarak güvenliğimizi sağlamaktadır.

Haberin Devamı



GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Vatandaşların çalışma yaşamları boyunca harekete geçmiş oldukları çeşitli alanlarda bizlere güvence vermektedir. Sağlık açısından da bizler çalışırken çok şekilde yıpranırız. Bu yıpranma sonucunda artık çalışamayacak duruma geldiğimizde yaşlanırız. Bu zaman zarfı içerisinde düzenli olarak ödediğimiz prim ücretleri bizlere bazı kolaylıklar sağlar. Sağlamış olduğu bu kolaylıklar sayesinde çalışma yaşamımız sonucunda daha iyi şartlar altında süregelen çalışmalardan yararlanabiliriz. Sağlık açısından bizlerin belirli yaşlardan sonra çalışması daha da zorlaşmaktadır. İşte tam da bu sırada bizlerin yapması gereken tek şey sağlık güvencelerimizi sağladıktan sonra artık yapılan çalışmalardan hizmet almaktadır. Meslek gruplarımıza göre ayrılan kurumları sıralayacak olursak şöyle bir sıralama yapabiliriz. Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ KUR olmak üzere bu kurumlar üçe ayrılır ve de kurumların hepsi tek bir çatı altında toplanmış olup bu kurumların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumu altında hizmet vermektedir.

Haberin Devamı


Vatandaşların sağlamış olduğu bu çalışmalar sonucunda da bizler bu sağlık güvencesinden yararlanabiliriz. Ancak ne yazık ki vatandaşların aynı zamanda yapması gereken bu işlemler için bazı kurumlara bağlı olması gerekir. Çalışan vatandaşların çalıştıkları yerler bu sağlık sigortasını yapmakla yükümlüdür. Yanında sigortasız işçi çalıştırmak zaten bir suçtur. Ancak ne yazık ki belirli sebeplerden dolayı çalışamayan pek çok insan vardır. İş bulamayan, çalışacak durumda olamayan vatandaşlar adına düzenlenen Genel Sağlık Sigortası (GSS) uzun yıllardan vatandaşlara hizmet vermektedir. Diğer sağlık sigortası kurumlarından hiçbir farklılık göstermeyen bu kurumlar sayesinde vatandaşlar da büyük bir rahatlıkla bu kurumdan hizmet alabilir.
Aynı şekilde GSS kurumunda olan işlemler de her vatandaş için geçerlidir. Prim ücretleri bu kurumlardan daha az şekilde alınmaktadır. Ancak yine de bazı vatandaşlar bu ödemelerin yapılmasında zorlanabilir ya da bu ödeme kaçabilir. Bu gibi durumlarda hemen GSS borcu olarak vatandaşlara bu isimlerine yazılır. Bu borcu de en kısa zamanda ödemeleri gerekir. GSS borç sorgulama işlemi yapılarak; GSS toplam borç, son ödeme tarihleri, ödenen tutar, ödemenin geçtiği tarih, borcun yapılandırması, borcun tutarı gibi tüm bilgiler karşınıza çıkmaktadır. GSS borç sorgulama işleminin yapılması işte bu nedenle önemlidir. GSS borç sorgulama ile ilgili verilen tüm bu bilgilere en güncel şekilde en hızlı ortamda bulabilirsiniz. GSS borç sorgulama ile hizmet veren sisteme PTT kurumlarından elde ettiğiniz e-Devlet şifresi ile resmi sayfa üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle her türlü alanda bu gibi işlemlerinizi kolayca yerine getirebilir aklınıza takılan en basit sorulara çözüm bulabilirsiniz.