Gündem E-Okul TEOG nakil sonuçları açıklandı

E-Okul TEOG nakil sonuçları açıklandı

26.09.2014 - 15:29 | Son Güncellenme:

MEB TEOG nakil sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG nakil sonuçlarınızı e-okul sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

E-Okul TEOG nakil sonuçları açıklandı

Bu sene ilk kez uygulanan sisteme göre 8. sınıf öğrencileri Ortaöğretime geçmek için MEB tarafından düzenlenen TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş) sınavına girdi. Sınav sonuçları ve süreci oldukça heyecanlı geçerken nakil işlemlerinde de sona gelindi.

Haberin Devamı

TEOG 2014 nakil işlemleri sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 25 Eylül 2014 saat 17.00'a kadar başvurusu yapılan tüm nakil işlemlerinin sonuçları 26 Eylül 2014 Cuma, yani bugün sonuçlandı.

TEOG nakil sonuçlarının saat 19.00'da MEB resmi sitesinde ilan edileceği duyuruldu.

Bakanlığın açıklaması ise şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretime Geçiş Uygulaması kapsamında nakil başvurusu olan ve 23 Eylül 2014 Salı günü 17:00'ye kadar nakil başvurusunda bulunan 9. Sınıf öğrencilerin kabul işlemleri Salı günü 17:00'dan sonra yapılacak ve aynı gün içerisinde ilan edilecektir. Devam eden nakil başvuruları Çarşamba ve Perşembe günleri, talepleri de 26 Eylül Cuma günü kabul işlemleri yapılacak ve ilan edilecektir."

Haberin Devamı

TEOG NAKİL SONUÇLARI

Boş Kontenjanlar

Geçen hafta son bulan 4'üncü nakil başvurularının ardından, liselerde 13 bin 60 kontenjan boş kalmıştı. İlk nakil uygulamasında 16, ikincide 6 boş kontenjanı olan Galatasaray Lisesi üçüncü nakil döneminde dolmuştu ancak geçen hafta iki boş kontenjan kalmıştı. İstanbul'da (Erkek) 3, kabataş Erkek'te ise 10'u İngilizce, 2'si Almanca sınıflarında olmak üzere toplam 12 kontenjan hala boş.

Sınav Tarihleri

2014-2015 TEOG sınav tarihleri yapılan duyuru ile açıklandı. TEOG sınav tarihleri için net bir gün Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden daha sonra yapılacak. TEOG 1.dönem sınavı kasım ayında yapılması planlandığı ve 2.dönem teog sınavı ise nisan ayı son haftasında gerçekleştirilecek. 2014-2015 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi yazılıların 2014 Kasım ayının son, ikinci dönem sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Kesin sınav tarihlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyuruldu. Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından, sınav tarihine kadar yapılan ders konularını, ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.