Gündem E-okul VBS’ye nasıl giriş yapılır?

E-okul VBS’ye nasıl giriş yapılır?

01.05.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

E-okul VBS, yani veli bilgilendirme sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanmış ve velilerin çocuklarına ait ders, not ve devamsızlık gibi birçok bilgiyi yerel ağ aracılığıyla inceleyebildiği bir ortamdır. Tarayıcı tabanlı girişlerin yanı sıra cep telefonları için de bir uygulamanın geliştirildiği VBS, velilere ve öğrencilere kolay bir şekilde akademik işlemlerini takip etme fırsatını sunmaktadır. Notları da içerisinde barındıran bu sistemde, özellikle karne dönemleri yaklaştığında not ortalamasının nasıl hesaplandığı soruları akılları kurcalamaktadır. Bu yazımızda nasıl not ortalaması hesaplayacağımızı inceleyeceğiz.

E-okul VBS’ye nasıl giriş yapılır

E-okul VBS’ye nasıl giriş yapılır?

Haberin Devamı

E-okul VBS’ye giriş yapmak için adresine giriş yapmak yeterli olacaktır. Bu adres üzerinden öğrenciye ait okul numarası, T.C kimlik numarası bilgileri kullanılarak sisteme giriş yapılmaktadır. E-okul VBS mobil uygulaması için de öncelikle cep telefonunuza uygulamayı indirmeli ve yine uygulama içerisinde istenen öğrenciye ait bilgileri doldurarak giriş yapmalısınız.

E-okul VBS not ortalaması hesaplama

Tarayıcı tabanlı e-okul girişlerinde yalnızca derslere ait sınav ve performans notları incelenmekte ve bu notların ortalaması hesaplanmış bir şekilde öğrencilere sunulmamaktadır. Not ortalamasını nasıl hesaplayacağınızı anlatacağız fakat öncelikle belirtmek gerekir ki cep telefonları için hazırlanmış olan e-okul VBS uygulaması anlık olarak ortalamanızı hesaplamakta ve sizi bu işten kurtarmış olmaktadır. Ancak bu uygulamayı kullanma fırsatı olmayanlar için ortalama şu şekilde hesaplanmaktadır. Her ders için, derse ait ortalamayı haftalık ders sayısıyla çarpılıp, tüm dersler için çarpılma işlemi tamamlandığında bu rakamları toplayıp haftalık toplam ders saatine bölerek not ortalamanızı hesaplamanızı öğrenebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse haftalık 2 ders tarih gören bir okul için 80 olan tarih dersi not ortalaması 2 ile çarpılmalı ve diğer dersler de bu şekilde çarpılıp toplanmalıdır. Haftalık toplam ders saati 40 ders olan bir öğrenci toplam sayıyı 40’a bölmelidir.

Haberin Devamı

E-okul VBS hangi hizmetleri sunar?

E-okul VBS aracılığıyla öğrenciye ait, haftalık ders programı, ders notları, şube yazılı ortalamalı, e- karne, alınan bilgiler, sınav tarihleri, devamsızlık ve nakil işleri, merkezi sınav bilgileri hakkında bilgilendirmelere ulaşılabilmektedir.