Gündem E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı!

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı!

31.05.2017 - 10:28 | Son Güncellenme:

Milyonların merakla beklediği TEOG sınav sonuçları E Okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Uzun süredir yoğunluğun yaşandığı E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrencilerin sınav sonuçları ve notları hakında velilere büyük faydası oluyor. Peki E Okul VBS'e giriş nasıl yapılır? Öğrenci giriş şifresi nasıl alınır?

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı

E-Okul sistemi her ne kadar öğrenciler için yapılmış bir web tabanlı kayıt sistemi olsa da aslında velilere de büyük faydası vardır. Çocuklarının eğitim süreçlerini detaylı şekilde gözlemleyerek inceleyebilme fırsatı bulan veliler, çocuklarının sınav notlarını da birincil kaynaktan öğrenme imkânı bulurlar. Sistemin bu pratikliği, birçok çalışan ebeveyni hoşnut etmiş ve birçok olumlu eleştiri almıştır. Daha da geliştirilmeye çalışılan E-Okul sistemi, son derece pratik ve kolay olsa da yine de tüm öğrenci velilerinin rahatça kullanıp çocuğunu takip edebileceği bir uygulamadır.

TEOG Sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek için E-Okul sistemine giriş yapmanız gerekiyor.

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde başlıca yapılabilen işlemler şunlardır;
? Öğrencinin genel ders durumunun seyri,
? Öğrencinin derslere olan ilgisi ile başarılı olduğu dersler,
? Öğretmenden randevu talep ederek öğrenci hakkında özel görüşebilme imkânı,
? Okul kayıt/nakil/silme işlemleri.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME

E-Okul sistemine bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan girdiğinizde bazı bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ile Öğrenci Okul Numarasıdır. Bu bilgileri doldurup sisteme eriştiğinizde ise çocuğunuzun sınav notlarını kolaylıkla ve hızlıca öğrenebilir bir önceki dönem ile karşılaştırmalar yaparak çocuğunuzun ders durumunun gözlemleyebilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

İlköğretimden liseye tüm öğrencilerin dönem sonu telaşlarından bir tanesi de acaba bu dönem takdir veya teşekkür alacak mıyım sorusudur. Hatta öyle bir duruma gelir ki en çok konuşulan konu takdir ve teşekkürlerin hesaplanması olur.
4. sınıftan 12.sınıfa kadar süren eğitim başarısının belgelendirilmesi belli bir puan sistemine göre belirlenmektedir. Tüm bir dönem boyunca aldığı sınav notlarının ortalaması üzerinden hesaplama işlemi yapılan takdir/teşekkür heyecanı öğrenciler için olmazsa olmaz bir süreçtir.

Eğer öğrenci notlarını bilmiyor veya takip edemediyse ilk olarak E-Okul sistemine T.C. Kimlik Numarası ve Okul Numarasıyla girmelidir. Tüm bir dönem boyunca aldığı derslerin sınav sonuçlarına erişme imkânı sunan bu sistem, takdir/teşekkür hesaplaması yapmak isteyenler için birincil ve resmi bir veri kaynağı durumundadır. Peki, tekdir/teşekkür hesaplamasında hangi puan aralıkları ne anlama geliyor şimdi onlara bakalım;

? 85,00 – 100 puan arası pekiyi,
? 70,00 – 84,99 puan arası iyi,
? 60,00 – 69,99 puan arası orta,
? 50,00 – 59,99 puan arası geçer,
? 0 – 49,99 puan arası geçmez olarak kabul edilir.

E-OKUL KARNE NOTU HESAPLAMA

Karne notu hesaplanırken 1. ve 2. yazılı sınav sonucu gereklidir. Bu iki sınav sonucunun ortalaması alınarak karne notu hesaplaması yapılmaktadır. Eğer karne notu hesaplaması için gerekli olan sınav sonuçlarını bilmiyor veya hatırlamıyorsanız yine E-Okul sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı doldurarak giriş yapıp öğrenebilirsiniz.
Tüm bir dönem boyunca aldığınız derslerin 1. ve 2. yazılı sınav sonuçlarının ortalamasını hesaplayıp tekrar bu ortalamaların hepsini toplayın. Tüm bir dönem boyunca aldığınız kaç ders varsa ortaya çıkan toplam rakamı aldığınız ders saatiyle bölün. Böylece karne notunuzu hesaplamış olursunuz.