Gündem Fırında köfte nasıl yapılır?

Fırında köfte nasıl yapılır?

30.04.2018 - 14:40 | Son Güncellenme:

Fırında köfte patates tarifimiz kolay yapımı sayesinde sofralarınızın kurtarıcısı olacak. Hızlıca hazırlayıp servis edebileceğiniz ve lezzetinden söz ettirecek olan bu yemek aynı zamanda oldukça besleyici...

Fırında köfte nasıl yapılır

Köfte patates ikilisini sevmeyen yoktur. Bir de bu ikiliye mükemmel sebzeler ve renk renk biberler eşlik ederse doyum olmaz. Fırın tepsisinde yapılan ve taze sebzeler ile hazırlanan köfte patates tarifi hem doyurucu hem de besleyicidir. Diyet yaparken bile tüketilen ve sağlıklı yemekler arasına girmeyi başaran köfte patates tarifimizi mutfağınızın baş köşesine koyacaksınız. İşte adından da tadından da bahsettiren mükemmel bir lezzete sahip köfte patates tarifi.

Haberin Devamı

Malzemeler

· 4 adet patates

· 1 adet kuru soğan

· 1 adet domates

· 1 adet kırmızı biber

Köfte harcı için

· 500 gram az yağlı kıyma

· 1 adet rendelenmiş soğan

· 1 adet yumurta

· 2 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi

· 10 dal maydanoz

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

· 1 çay kaşığı kimyon

· 1 çay kaşığı yenibahar

Sos için

· 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

· 1 tatlı kaşığı domates salçası

· 1 tatlı kaşığı biber salçası

· 1 su bardağı sıcak su

· 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Fırında köfte patates tarifimiz için soğanları yarım ay şeklinde, domatesleri küp küp ve patatesleri dilimleyerek ayrı bir yere alalım. Patatesleri su dolu bir kapta bekletelim. İçerisindeki çekirdekleri çıkardığımız biberleri de domateslerle eş olacak şekilde doğrayalım ve ardından köftenin harcına koyacağımız maydanozları ince ince kıyalım.

Haberin Devamı

Köfteyi hazırlamak için; kıymamızı derin bir kaba alalım ve içerisine galeta unu, yumurta, maydanoz ve baharatları ekleyelim. Tüm malzemeleri iyice yoğuralım. Hazır olan köfte harcından isteğe göre şekiller hazırlayalım.

Sosu için; yağımızı küçük bir tavada kızdıralım ve domates, biber salçasını ekleyelim. Daha sonra sıcak suyu yavaşça ekleyerek kıvamını açalım. Sosumuza tuz ekleyerek bekleyelim.

Su dolu kabın içerisinden patateslerimizi alalım ve iyice kurutalım. Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıt sererek yarım ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı tepsimizin alt kısmına yayalım, köfte ve patateslerimizi sırasıyla fırın tepsimize dizelim ve son olarak domates ve biberleri ekleyelim. Önceden ısıtılmış fırına atalım ve sosu üzerine gezdirelim. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim ve isteğe göre servis edelim.

Yazarlar