Gündem Gebelikte 35. haftada yaşananlar

Gebelikte 35. haftada yaşananlar

01.05.2018 - 13:44 | Son Güncellenme:

Gebelik bir kadın için öncelikle heyecan, sonra sevinç, bazen de endişe duyguları ile dopdolu bir serüvendir. Bu serüven 40 haftalık bir süreç olup kadınlarda anne olmanın hem fiziksel açıdan hem ruhsal açıdan yaşanılanları kapsar. Gebelik boyunca kadın bin bir soruyla ve sorunla karşı karşıya kalır.

Gebelikte 35. haftada yaşananlar

35. haftada olan bir gebe kadında artık doğum sinyalleri görülmeye başlanır. Bunların başında kasık ağrıları gelir. 35. haftada doğan bir bebek prematüre bebek olduğundan bakıma ihtiyacı vardır. Gebeliğin bu dönemlerinde bebekte çok hızlı değişimler yaşanır; gebeliğin son dönemlerinde olan anne gerek fiziksel gerek ruhsal açıdan değişimlere açıktır.

Haberin Devamı

Hamileliğin 35. haftasında bebek

Bebek 35. haftada 2,5 kilo civarındadır. Doğuma kadar kalan haftalarda da kilo almaya devam eder. Bebekte beyin gelişimi de hızla bir şekilde devam etmektedir. Fiziksel açıdan artık tüm gelişimleri tamamlanmıştır.
Hamileliğin 35. haftasında anne adayı

Anne adayı bu haftalarda artık ağırlaşmanın verdiği durumla birlikte annenin iç organları sıkışmaya başlar. Çok sık tuvalete gitmeye devam eder. Mide ekşimesi durumları çok sık yaşanır hâle gelir. Nefes darlığı, kanama, akıntı, ağrılar, sancılar devamlı surette yaşayabilir. Yine bu haftalarda el ve ayaklarda karıncalanmalar uyuşmalar yaşanır.

Hamileliğin 35. haftasında yaşananlar

Hamileliğin bu haftası anne adayı için yaşanan semptomlar sebebi ile oldukça yorucu ve stresli geçer. Artık çok ağırlaşmıştır, bebeğin sıkıştırmaları sebebi ile rahat nefes bile alamıyordur. Artık bebek doğum için hazırdır bu da anne adayına rahatsızlıklar yaşatıyordur. İdrar kesesine baskı sebebi ile sık sık idrara çıkma durumundadır. Çok fazla baş ağrısı yaşamaktadır. Cilt kaşıntıları ve döküntüleri oluşmuştur ve bu rahatsız edicidir. Doğumun yaklaşması ile birlikte artık kasılmalarda artış göstermektedir.

Haberin Devamı

· Artık doğuma az haftalar kala anne adayı hayli sıkıntılı bir dönem içerisindedir.

· Bebek artık doğum kanalına girmek üzeredir.

· Anne adayı çok sık tuvalete gider.

· 35.haftada bebek fiziksel gelişimini tamamlamıştır.

35. haftaya gelen gebeliklerde anne adayına sık sık NST çekilir. NST anne karnına bağlanan bir cihazdır ve bebeğin kalp atımları ile annenin sancılarını gösteren bir makinedir. Rahimde kasılmalar varsa bunun tespitini yapan hekim gerekli müdahaleyi yapabilmektedir. 35. haftaya gelen gebe bir kadının hazırlık yapması için en uygun zaman dilimidir. Doğum dönemi ani gelişeceğinden tüm hazırlıkların yapılması ve bekleme anında olunması uygun olandır.