Gündem İçki ve sigaraya yeni kısıtlamalar geliyor

İçki ve sigaraya yeni kısıtlamalar geliyor

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Alkollü içki ve sigara satışı ile kamusal alanda içki sunumuna yeni kısıtlamalar getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre; kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilen yerlerde alkollü içki ve sigara satılamamasıyla ilgili düzenlemenin kapsamı genişletildi.

İçki ve sigaraya yeni kısıtlamalar geliyor

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Öğrenci yurtlarının yanı sıra yurtların eklentileri ve bahçelerinde, yurt yerleşke sınırları içinde; sağlık hizmeti verilen yerlerin açık alanları ile yapıların eklentileri ve bahçelerinde, tüm yerleşke sınırları içinde alkollü içki satılamayacak ya da ücretli-ücretsiz şekilde sunulamayacak. Spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonlarıyla; kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında da alkollü içki satışı ya da sunumu olmayacak. Her türlü eğitim ve öğretim kurumun kapalı mekanlarının yanı sıra açık alanlarında, yapıların eklentileri ve bahçelerinde, yerleşke içinde faaliyet gösteriyorlar ise tüm yerleşke sınırları içinde de alkollü içki satılamayacak ya da farklı şekilde sunulamayacak. Böylece, şenlik, sergi, konser gibi etkinlikler de dahil olmak üzere, üniversite kampüslerinde herhangi bir şekilde alkollü içki sunumu da yasaklanmış oldu.

Haberin Devamı

Hastane ve okul gibi kuruluşlardaki sigara satışı yasağı da bu kuruluşların açık alanlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Yönetmelikle, 1 yıl sonra yürürlüğe girmek üzere sigara firmalarına ait araçlar ile ilgili düzenlemeye de gidildi. Buna göre, sigara firmalarına ait taşıtlarda hiçbir logo ve kısaltma kullanılamayacak, dağıtım araçları da beyaz renkte olacak.