Gündem İftar saati lahmacun kavgası! Sipariş gelmeyince kurşunladılar

İftar saati lahmacun kavgası! Sipariş gelmeyince kurşunladılar

09.04.2024 - 10:41 | Son Güncellenme:

Sultangazi, iftar saatine yakın lokantaya gelen iki kişi, lahmacun siparişi verdi. İş yeri sahibi, iftar yoğunluğundan dolayı siparişin alamaycaklarını söyledi. Bunun üzerine ikili ile iş yeri sahibi arasında tartışma yaşandı. İş yerinden ayrılan ikili, iftardan sonra iş yerinin önüne gelerek elindeki silahla rastgele ateş etti. O anlar iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, saldırganlar olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

Olay, 6 Nisan Cumartesi günü Esentepe Mahallesi'nde, saat 20.50 sıralarında meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan bir pide ve lahmacun salonuna gelen iki kişi, lahmacun yemek istediklerini belirterek, iki adet lahmacun siparişi verdi. İş yeri sahibi, iftar nedeniyle yoğunluk olduğunu şu an sipariş alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine iki kişi dükkandan ayrıldı.

Haberin Devamı

İftar saati lahmacun kavgası Sipariş gelmeyince kurşunladılar

Akabinde dükkana iki kişi daha gelerek pide yaptırmak istediklerini söyledi. Pide siparişinin alındığını gören lahmacun söyleyen iki kişi tekrar dükkana gelerek kendi söylediklerini siparişin neden alınmadığını sordu. İşletme sahibi, lahmacun siparişi verildiğinde, o anda ustanın olmadığını, pide siparişi alındığı sırada ustanın geldiğini söyledi. 

İftar saati lahmacun kavgası Sipariş gelmeyince kurşunladılar

Kısa süreli sözlü tartışmanın ardından iki kişi dükkandan ayrıldı. Yaklaşık 30 dakika sonra iş yerinin önüne gelen iki kişiden biri üzerindeki silahı çıkararak, iş yerine rastgele ateş etmeye başladı. İş yerinin camları kırılırken, çalışanlar büyük panik yaşadı. Saldırganlar ise, yaya olarak olay yerinden kaçtı. 

 

“DÜKKANIN ÖNÜNDEN GEÇEREK CAMLARA 5-6 EL ATEŞ EDEREK AŞAĞI DOĞRU KAÇTILAR"

Haberin Devamı

Yaşananları anlatan işletme sahibi Sait Gökmen, “İftardan sonra akşam iş biraz yoğundu. Arkadaşlar yarım saate yakın bir süre sonra iftar açmak için oturdular. O sırada ben de kasadaydım. İki genç geldi 2 lahmacun istediklerini söylediler. Ben de kalmadı dedim sonra gittiler. Akabinde iki kişi daha geldi ve 2 lahmacun istedikleri söylediler. Ben de şu an kapalı, lahmacun kalmadı dedim. 'Nasıl kalmadı? Üst katta ışıkların yandığını' söylediler. Ben ışıkların yemek yiyenleri iftardan önce gelip oturduklarını, sipariş üzerine geldiklerini söyledim. Sonra çıkıp gittiler. Arkadaşlar yemeğini yedi. Kimisi namazına geçti, kimisi işinin başına geçti o anda. Tam kapatacağımız sırada biri geldi. 4 tane pide istediğini söyledi. Ben de ustaya hamurun varsa yap dedim. Ustada hamurun olduğunu söyleyerek pideleri yaptı. Giden gençlerden bir tanesi geri geldi. 'Ben iki lahmacun istedim yok diyorsun ama başkasına yapıyorsun' dedi. Bende 'sen lahmacun istedin, diğerleri pide istiyor' dedim. O anda da arkadaşlar zaten yemekteydi. Şu an geldi onu yapıyorlar dedim. 'Tamam sen 12'yi bekle' dedi gitti. 20 dakika sonra tekrar geri geldi. Tam bulunduğumuz yerden, dükkanın önünden geçerek camlara 5-6 el ateş ederek aşağı doğru kaçtılar. Şikayetçi olduk. O anda Allah'tan arkadaşlar hepsi içerideydi. O anda ateş edilen noktada kimse yoktu. Maddi hasarımız var. Sonuçta gereksiz bir şey, olmaması gereken bir şeydi" dedi. 

Haberin Devamı

“CAMLARIN KIRILMASININ ETKİSİYLE İÇERİ SAKLANDIK"

Olay anında dükkanda çalışan Resul Uysal ise, “İçeride o sırada malzeme dolabını siliyordum. Silerken baktım silah sesini duyunca, camların kırılmasının etkisiyle içeri saklandık. Baktık iki kişi hatta sıktılar kaçtılar" diye konuştu. Yaşanan o anlar, güvenlik kameralarına yansırken, polisin kimliklerini tespit ettiği iki şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

İftar saati lahmacun kavgası Sipariş gelmeyince kurşunladılar