Gündem İstifalar, geri çekilmeler! İşte CHP'de belli olan başkan adayları

İstifalar, geri çekilmeler! İşte CHP'de belli olan başkan adayları

27.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK ve PM dün saatler süren mesai yaptı. Toplantı sürerken yeniden aday gösterilmeyeceğini öğrenen Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi CHP’den istifa etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise ön seçim talep ederek adaylıktan çekildi.

İstifalar, geri çekilmeler İşte CHPde belli olan başkan adayları

Mehtap Gökdemir - CHP’de dün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında önce MYK sonra Parti Meclisi (PM) toplandı. PM toplantısı gece yarısına kadar sürerken zaman zaman tansiyonun yükseldiği belirtildi. PM’de Ağrı’da Erkan Bulut, Antalya’da Muhittin Böcek, Çorum’da Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, Denizli’de Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır’da Cafer Pekdemir, Düzce’de Sedat Çelikel, Erzurum’da Atlıhan Atila, Karabük’te Bayram Karadağ, Kastamonu’da Hasan Baltacı, Kırıkkale’de Ahmet Önal, Muğla’da Ahmet Aras, Rize’de Necati Topaloğlu, Sakarya’da Azize Çeroğlu, Sivas’ta Tacettin Kepenek, Trabzon’da Hasan Süha Saral, Van’da Şükrü Şahar aday gösterildi. Antalya’da mevcut başkan Muhittin Böcek’in adaylığının PM’de kıl payı kabul edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ANKARA’YA YAVAŞ ETKİSİ

Ankara adaylarının ülkücü kökenli ve eski İYİ Partili, MHP’li ve AK Partili isimler olması dikkati çekti. Gölbaşı ilçesinde MHP’li eski belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Polatlı’da MHP’nin tekrar aday göstermediği mevcut belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya, Mamak’ta Veli Gündüz Şahin, Kızılcahamam’da eski MHP’li belediye başkanı Coşkun Ünal, Nallıhan’da AK Parti eski İlçe Başkanı Ertunç Güngör, Beypazarı’nda MHP’li eski belediye başkan adayı Özer Kasap, Kalecik’te İYİ Parti eski İlçe Başanı Satılmış Karakoç aday gösterildi.

İSTANBUL’DA ADAYLAR

İstanbul’un ilçelerinde ise aday gösterilen isimler şöyle: Şişli’de Resul Emrah Şahan, Ataşehir’de Onursal Adıgüzel, Beşiktaş’ta mevcut başkan Rıza Akpolat, Beylikdüzü’nde mevcut başkan Mehmet Murat Çalık, Kartal’da mevcut başkan Gökhan Yüksel, Maltepe’de Esin Köymen, Küçükçekmece’de mevcut başkan Kemal Çebi, Büyükçekmece’de mevcut başkan Hasan Akgün, Bahçelievler’de Emine Gülizar Emecan, Sultangazi’de Ferhat Epözdemir, Arnavutköy’de Tekin Aras, Sultanbeyli’de Ayhan Koç, Bağcılar’da Cem Kılıç, Esenler’de Hasan Dalkıran. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara’nın Çankaya ilçesinin adayı ise haftaya kaldı. PM’nin İzmir için pazartesi günü toplanması bekleniyor. CHP 1 Şubat Perşembe günü toplanacak olan PM’de kalan bütün adayları açıklamayı planlıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan yeniden aday gösterilmeyen İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, MYK toplantısı sürerken CHP’den istifa ettiğini duyurdu. İlgezdi, “Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Ne hikmetse bir Karadeniz lobisi İstanbul’da her tarafta belediye başkanı oluyor.Seçim sonuçlarını beraber yaşayacağız. Battal İlgezdi olarak sahadayım. Bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sosyal medya hesabından, adayın önseçimle belirlenmesi gerektiğini ve önseçime katılmayacağını ifade ederek, aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

İstifalar, geri çekilmeler İşte CHPde belli olan başkan adayları

SABAH ESKİŞEHİR’DE AKŞAM ANKARA’DA

CHP lideri Özel bugün saat 13.00’te Eskişehir’de aday tanıtım toplantısına, saat 19.30’da da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı”na katılacak. Özel’in davetine rağmen eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı kurmaylarının da uyarıları doğrultusunda Eskişehir programına gitmeme kararı aldığı öğrenildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da “programının yoğunluğu” nedeniyle toplantıya katılmasının beklenmediği ifade edildi.