Gündem İstanbul Havalimanı'na taşınma hangi saatlerde yapılacak, hangi yollar kapatılacak?

İstanbul Havalimanı'na taşınma hangi saatlerde yapılacak, hangi yollar kapatılacak?

04.04.2019 - 10:37 | Son Güncellenme:

Bir süredir büyük bir merakla beklenen İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemi için start verildi. Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na başlayacak taşınma ile ilgili en çok merak edilen havalimanı hangi saatler arasında taşınacak ve taşınma esnasında hangi yollar kapatılacak sorularının cevaplarını bir araya getirdik...

İstanbul Havalimanına taşınma hangi saatlerde yapılacak, hangi yollar kapatılacak

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA ve Türk Hava Yolları’nın (THY) internet sitelerinde son uyarılar yapılıyor. Buna göre taşınma operasyonu, 4 Nisan’ı 5 Nisan’a bağlayan gece saat 03.00 ile 6 Nisan 2019 saat 23.59 arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı, 6 Nisan 02.00’da THY’nin İstanbul - Singapur seferiyle ticari yolcu taşımacılığına son verecek ve bir tarih de böylece kapanacak.

Taşınma sonrası operasyonlar 6 Nisan’da saat 14.00’te İstanbul Havalimanı’nda başlayacak. Büyük göç sonrası gerçekleşecek ilk uçuş ise THY’nin İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı arasındaki uçuşu olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dün İstanbul Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında taşınmayla ilgili son detayları paylaştı. Taşınmanın yapılacağı yolları kullanacak vatandaşlar için detayları paylaşan Bakan Cahit Turhan, şu bilgileri verdi

İŞTE KAPATILACAK YOLLAR

“Taşınma süreci toplam 45 saat sürecek. Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti 5 Nisan’da saat 22.00 ila 6 Nisan saat 23.59’da 26 saat trafiğe kapatılacak.

Haberin Devamı

Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası 12 saat trafiğe kapalı olacak. İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu, Mahmutbey Batı Kavşağı ile Yeşilköy Havuzlu Kavşağı istikametinde 6 Nisan saat gece 01.00 ila 6 Nisan saat sabah 10.00’a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak.

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun Reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası gidiş ve geliş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacak.”

İstanbul Havalimanına taşınma hangi saatlerde yapılacak, hangi yollar kapatılacak

5 BİN TIR'LIK MALZEME

5 bin TIR’lık malzeme

- Yaklaşık 33 futbol sahasını kaplayacak büyüklükte ekipman taşınacak.

- 47 bin 300 ton ağırlığında malzeme taşınacak.

- 44 ton ağırlığındaki, 10 bin parçadan fazla malzemenin oluşturduğu bu yük 5 bin TIR hacminde malzemeye eş değer olacak.

- Bu yükü taşıyacak TIR’ların 45 saatte katedeceği mesafe ise 400 bin kilometre.

- TIR’lar dünyanın çevresini 10 kez dönmeye eş değer bir yol katedecek.

- Bu büyük operasyonda 1800’den fazla çalışan görev alacak.

- Taşınmanın başarıyla tamamlanması için 6 Nisan sabahı saat 02.00 ila 14.00 arasında her iki havalimanı da 12 saatliğine tüm tarifeli yolcu uçuşlara kapalı.

Haberin Devamı

- İstanbul Havalimanı’ndan icra edilecek uçuşlar belirli bir planla kademeli olarak artırılacak.

- Bu taşınma boyunca Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak durumunda olan tüm araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanabilecek.

- Büyük taşınma sonrası ‘IATA’ kodlarının değişimi gerçekleşecek ve 6 Nisan günü saat 03.00 itibarıyla Atatürk Havalimanı’nın ‘IST’ kodu İstanbul Havalimanı’na verilecek.

- Kargo ve VIP yolcu uçuşlarının gerçekleşeceği Atatürk Havalimanı ise ‘ISL’ kodunu alacak.

- Taşınma süreci için AKOM, Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı olmak üzere üç farklı noktada kriz merkezi oluşturuldu.

Yazarlar