Gündem ‘İstanbul’a 3 yılda bir çivi çakamadı’

‘İstanbul’a 3 yılda bir çivi çakamadı’

09.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro açılış töreninde konuşan Erdoğan isim vermeden İBB Başkanı İmamoğlu’nu eleştirerek “3 yılı geçti, İstanbul’a bir çivi çakamadı. Buna asıl dersi 2024’te İstanbul verecek” dedi.

‘İstanbul’a 3 yılda bir çivi çakamadı’

İSTANBUL DHA/İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattının açılışını yaptı. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da eşlik etti. Açılışta konuşan Erdoğan, “Kayaşehir-Mahmutbey arasını 20 dakika Metrokent-Bakırköy arasını 29 dakikada, Metrokent-İstanbul Havalimanı’nı 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy arasını 23 dakikada gidebileceksiniz” dedi. İstanbul için önemli bir ulaşım hattını hizmete soktuklarını belirten Erdoğan, “Biz İstanbul’a ve İstanbullulara aşığız. Biz bu aziz şehri kalbimizin tüm hücreleriyle seviyoruz. Böylesine bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul’u kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Fatih’in emaneti olan bu güzel şehrin gün be gün karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız” dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu’nu eleştirdi

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden eleştiren Erdoğan şöyle devam etti: “Ulaştırma Bakanlığımız asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için bu metro hattını devraldı. Kardeşlerim, bakın 3 yılı geçti. Bu Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki İstanbul’a bir çivi dahi çakamadı. Tabii buna asıl dersi ben inanıyorum ki 2024 seçimlerinde İstanbul verecek. Ama şimdi 14 Mayıs’ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek. Bakın bu hat devralındığında fiziki ilerleme oranı sadece neydi biliyor musunuz, yüzde 5. Yani kazılmış yüz metrelik tünel ve dörtte biri ancak biten viyadük dışında ortada hiçbir şey yoktu. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ay içinde metro hattını açılışa hazır hale getirdik. Hattımızın test ve devreye alma işlerini de başarıyla tamamladık.”

Haberin Devamı

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, “Birileri seccadeye ayaklarıyla basabilir. Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: “Şimdiden 78 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı. 42 bininin temelini attık. Deprem bölgesinde toplamda 650 bin konut ve köy evi yapacağız. İnşallah bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Afetlerin tamamında bunu yaptık. Evi, iş yeri yıkılan tüm kardeşlerimizi yeni yuvalarına kısa sürede kavuşturduk.”

‘Her gün yeni kriz var’

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Yarın Pendik’te açılışımız var. Birileri laf biz ise iş yaparız. Kendi aralarında her gün yeni bir kriz yaşayan 7’li koalisyon var. 8-9 olabilir. 4 tane yavru, hepsi CHP’nin yanında yer aldılar. Biz milletimizle buradayız. Fazla bir şey kalmadı 35 gün. Durmuyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz. Şimdiden Kadir geceniz, bayramınız mübarek olsun. İnşallah 14 Mayıs Türkiye için ayrı bir bayram olsun.”

‘İstanbul’a 3 yılda bir çivi çakamadı’

Romanlarla iftar yaptı

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Başakşehirli Romanlar Geleneksel İftar Buluşması’nda Roman vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Erdoğan, Roman vatandaşlardan kentsel dönüşüm için destek istedi. Erdoğan, “Bugüne kadar çeşitli şehirlerimizde 5 bin 133 konutu, parkları, bahçeleri, spor alanlarıyla yapıp, Roman kardeşlerimize teslim ettik. Ayrıca 6 bin 700 Roman kardeşimizin evini onararak veya yeni baştan yaparak kendilerine takdim ettik” dedi. Roman vatandaşların haklarının ve sorunlarının takipçisi olacaklarını belirten Erdoğan, “Türkiye’yi sadece elitlerin, sadece beyazların, sadece bir avuç mutlu azınlığın ülkesi olmaktan çıkardık. Bu ülkenin toplumun diğer kesimleri gibi romanların da vatanı olduğunu, romanların da bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul ettirdik. Eksiklerimiz olsa da inşa ettiğimiz Türkiye her türlü ayrımcılığın dışlandığı, kuşatıcı bir Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

‘Sessiz kalmamız mümkün değil’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskını, Kıble Mescidi’nde gerçekleştirdikleri saldırı ve kutsal mekânlarda bulunanlara yönelik sert müdahaleleri ele alındı. Erdoğan görüşmede, yaşananların Müslümanlar kadar tüm insanlığın vicdanını yaraladığını belirterek, Mescid-i Aksa’nın statü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditler karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurguladı. Erdoğan, Ramazan ayının Hamursuz Bayramı’yla aynı tarihlere denk geldiği bu hassas dönemde Gazze ve Lübnan’a da sirayet eden gerilimin daha da artmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. Her Ramazan ayında tekrarlanan bu olayların bölgenin kaderi haline gelmesinin önünü almak gerektiğini ifade eden Erdoğan, sorunun kaynağına inilmesi, adil ve kalıcı barışı tesis etme yönünde adım atılması amacıyla üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.