Gündem KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN DEVAM EDECEK? İstanbul hava durumu tahminleri Meteoroloji son dakika

KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN DEVAM EDECEK? İstanbul hava durumu tahminleri Meteoroloji son dakika

18.03.2022 - 15:39 | Son Güncellenme:

Kar yağışı uyarıları peş peşe geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumu raporuna göre ülke genelinde kar yağışları şiddetini artırıyor. İstanbul dahil birçok ilde okullar tatil edilirken İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle uçuşlar da iptal edildi. Peki, kar yağışı kaç gün sürecek? İstanbul'da kar etkisini gösterdi mi?

KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN DEVAM EDECEK İstanbul hava durumu tahminleri Meteoroloji son dakika

Kar yağışı Mart ayında yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Havaların ısınması beklenirken kar yağışı uyarılarının gelmesi vatandaşları meraklandırdı. Peki, kar yağışı kaç gün sürecek, hangi bölgelerde etkili olacak? İşte Meteoroloji hava durumu son dakika.

Haberin Devamı

BUGÜN HAVA NASIL?

VALİ YERLİKAYA SAAT VERDİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Yerlikaya şunları söyledi; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre İstanbul’da bugün:
18.00-24.00 arası KUVVETLİ KAR SAĞANAKLARI bekleniyor. Lütfen, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim.

TRAFİĞE ÇIKIŞLARINA İZİN YOK

Vali Yerlikaya bir diğer açıklamasında da, "Kıymetli İstanbullular; Beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, Trafik seyir ve can güvenliği için, Bir sonraki duyuruya kadar, Bugün 17.30’dan itibaren, Motosiklet, Elektrikli scooter ve Motokuryelerin trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KAR

Haberin Devamı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı yer yer etkisini gösterdi. O noktalardan biri de İstanbul Havalimanı ve çevresi oldu. Kar yağışı nedeniyle hava ulaşımında olumsuzluk yaşanmazken, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ekipleri kar mücadele çalışmaları kapsamında ekipleri hazır halde bekletiyor. MADKOM kararıyla İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan toplam 233 sefer iptal edilirken, planlı seferler ise sorunsuz şekilde devam ediyor.

THY’NİN 100 SEFERİ BEKLENEN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı, kentteki hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Hava muhalefeti nedeniyle THY’nin 19 Mart’ta İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından planladığı toplam 100 tarifeli uçuş, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararıyla iptal edildi.

İSTANBUL °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 1°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 3°C
Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 3°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

KARS °C, -2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN DEVAM EDECEK İstanbul hava durumu tahminleri Meteoroloji son dakika

Yazarlar