Gündem KPSS tercihlerinde son gün!

KPSS tercihlerinde son gün!

23.11.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

KPSS tercihleri bugün sona erecek. Tercih işlemlerini yapmayan adaylar, saat 23.59’a kadar tercih işlemlerimi yapabilecek. Tercih süresi sona erdikten sonra uzatılmayacak. KPSS tercih işlemi nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti nasıl ödenir?

KPSS tercihlerinde son gün

14 Kasım’da başlayan KPSS tercihleri, bugün sona erecek. Tercihini yapmayan ya da tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, saat 23.59’a kadar işlem yapabilecek. 2017/2 KPSS tercihlerine göre; lisans düzeyinde 912, ön lisans düzeyinde 918 ve ortaöğretim düzeyinde de 208 atama yapılacak.


KPSS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihi yapacak adaylardan; ortaöğretim mezunlarının KPSSP94, ön lisans mezunlarının KPSSP93 ve lisans mezunlarının da KPSSP3 puanına sahip olması gereklidir.
KPSS tercihleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden oluşturulur. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sistemden tercih listesini oluşturabilir. Tercihler öncesinde, ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzun incelenmesi gerekir. Kılavuzda her kadro için farklı nitelik kodu ve özel şart bulunur. Kadrolar için gerekli şartları taşımayan adaylar, tercihte bulunamazlar. Tercih listesine eklenmiş olsa bile geçersiz olarak sayılır.
Tercihlerini oluşturan adaylar, tercih ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlayabilir.

KADROLARIN HİZMET SINIFLARINA GÖRE DAĞILIMI

KPSS 2017/2 tercih kılavuzuna göre kadroların hizmet sınıflarına göre dağılımları;

- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 426 kişi
- Teknik Hizmetler Sınıfı 297 kişi
- Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 127 kişi
- Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 41 kişi
- Yardımcı Hizmetler Sınıfı 7 kişi

KPSS TERCİH ÜCRETİ ÖDEME

Tercih ücreti 15 Türk Lirası’dır. Bankalar aracılığı ile ödeme yapacak adaylar bugün mesai saati bitimine kadar, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanacak adaylar ise saat 23.59’a kadar ödeme işlemi yapabilirler. Tercih ücreti ödemesi yapılabilecek banka seçenekleri;

- Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç) - Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı
- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı
- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı

KPSS TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Tercih sonuçları sadece ÖSYM’nin internet sitesinden açıklanır. İnternet sitesi dışında adaylara sonuç belgesi gönderilmez.
Tercih yapan adayların puanlarının aynı olması durumunda mezuniyet tarihine bakılır. Mezuniyet tarihi de aynıysa yaşı büyük olan aday daha öncelikli olur.