Gündem 'Kul hakkı yiyenden yana oy kullanmayın'

'Kul hakkı yiyenden yana oy kullanmayın'

05.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yeniden inşa sürecine girmek zorunda olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Devletin kolonlarını kestiler. O kolonların yeniden inşa edilmesi lazım. Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın” dedi.

Kul hakkı yiyenden yana oy kullanmayın

MEHTAP GÖKDEMİR Trabzon - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’daki Millet Buluşması’nda vatandaşlara seslendi. Atatürk Meydanı’na, Trabzonlu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu, kürsüye de kasket ile çıktı. Meydandaki kalabalığa ilişkin “AFAD’ın dediği kadar var, yani bir fırtına var, öyle görünüyor” esprisini yapan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KUCAKLAŞTIRACAĞIM: Bu ülkenin birleşmeye, huzura, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Kavgadan bıkmadık mı? Sağdır, soldur dedik birbirimizi öldürdük, bundan bıkmadık mı? Başı açık, başı kapalı diye kadınlara ayırdık, bu ayrımcılıktan bıkmadık mı? Söz veriyorum bitireceğim ayrımcılığı. 85 milyonu kucaklaştıracağım.

PARAYI BULACAĞIM: Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda emeklilerinin hesabına 15 bin lira yatacak. Diyecekler ki parayı nereden bulacaksın; söz Bay Kemal o paraların tamamını bulacak, hiç endişelenmeyin. Kuruşu kuruşuna hesapladım, 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım.

ORTA DİREK VURGUSU: Rahmetli Özal esnafı ‘orta direk’ diye tanımlardı. Orta direk güçlü olursa devletin yapısı güçlü olur. Orta direğin güçlenmesi lazım. Allah nasip ederse iktidar olduğumuzda bir ay içinde esnafın bankalardan, esnaf kefaret kooperatifinden pandemi döneminde çektiği kredilerin faizlerini sileceğiz. Zincir mağazalardan en çok esnaf şikâyet ediyor. O beladan kurtaracağım esnafı.

Haberin Devamı

Kul hakkı yiyenden yana oy kullanmayın

GERÇEK MİLLİYETÇİ BİZİZ: Trabzon’da güçlü bir milliyetçilik damarının olduğunu biliyorum. Ama hiç kimse unutmasın. Gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar, o türbeyi alacağım, vatan toprağına tekrar götüreceğim. Bay Kemal’in sözü var, o dolarla ihalelerin tamamını Türk Lirası’na çevireceğim. Allah nasip ederse, 100 yıl sonra Mustafa Kemal’in hayalini gerçekleştireceğiz. Demiryolunu Gürcistan’a kadar Sarp’tan geçirerek bu alanı büyüteceğiz. 10 Trabzonlu var. 4’ü bakan. 10 Trabzonlu bir hafif raylı sistemi yapamıyor.

SÖZ İSTİYORUM: Sizden bir söz almak istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstüne ama Türkiye yeniden inşa sürecine girmek zorunda. Devletin kolonlarını kestiler. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım. Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Dünyalığını Amerika’da yapanlara oy vermeyin. Haktan, yana oylarınızı kullanın.

Haberin Devamı

‘Trabzon’un dünürü’

Kılıçdaroğlu kürsüye “13. Cumhurbaşkanı, Trabzon’un dünürü” anonsuyla davet edildi. Meydanda Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun kasketli ve üzerinde “Kasketleri taktık başlıyoruz” yazan pankartlar dikkati çekti. Konuşması sonrası 89 yaşındaki bir kadın Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi.

Kılıçdaroğlu, kendisine hediye edilen formayı vatandaşlara gösterirken, “Oğluma götüreceğim. Malum, oğlan da artık hanım köylü, o da Trabzonlu olacak” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından şehitliği ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Trabzonspor’un efsane isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı’nın kabri başında da dua etti.

‘Biz üretiyoruz başkaları kazanıyor’

Kılıçdaroğlu, Trabzon’da bir otelde düzenlenen iftarda partililer ve sivil toplum kuruluşu üyeleriyle bir araya geldi. Yeni bir başlangıç gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Evlatlarımız geleceği yurt dışında arıyorsa her birimizin oturup düşünmesi lazım. Bu bölgenin iki stratejik ürünü vardır; çay ve fındık. Fındığın dünyadaki kullanım alanı 150 milyar dolarlık ciroya ulaşıyorsa ve dünyada fındık üretiminde Türkiye bir numaraysa ve biz 1-2 milyar dolar gelir elde ediyorsak düşünmemiz lazım. Biz üretiyoruz, başkaları kazanıyor” dedi.

Haberin Devamı

ABD’den açıklama

Washington, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in Kılıçdaroğlu’nu ziyaretine Erdoğan’ın tepki göstermesi üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak biraraya gelmekte. Aynı durum Büyükelçi Flake için de geçerli” dedi. Erdoğan, ziyarete ilişkin “Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır” demişti.

KILIÇDAROĞLU SORULARI YANITLADI:

İttifak bütün halinde seçime katılmalı

MEHTAP GÖKDEMİR Trabzon - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’da aralarında Milliyet’in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TRABZON MİTİNGİ: Kadınların fazla olması güzeldi. Gençler ise düşündüğümden fazlaydı alanda. Düşündüğümden daha iyi, ilgi de çok fazlaydı. Güzel bir şey bu. Halkın sorun yaşadığını gösteriyor bize. Sorun var, bu sorunu aktaracak bir yer lazım.

SECCADE TARTIŞMASI: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinge seccade ile çıkması) Görüntüyü sadece gazetelerden gördüm. Yani her şeyi istismar etmeye açık olan bir siyasi parti genel başkanı diye yorumladım. Erdoğan kul hakkı yiyen bir insandır. Ben de yemeyen bir insanım. Eğer Trabzon’da bu kalabalık toplanıyorsa Erdoğan yüzünden ve Erdoğan’a duyulan tepki yüzünden. Bir an önce bu insanın yönetiminden bizim kurtulmamız lazım diyorlar. Çünkü Türkiye’yi felakete sürüklüyor.

LİSTE YORUMU: Temennim, ittifakın bir bütün halinde seçime katılması daha doğru olur. Temennim o.

BAŞKA LİDER ALMADIK Kİ: (Muharrem İnce’nin açıklamaları) Bu konuda Millet İttifakı’nın görüşü belli. Altı lider başka bir lider almadı ki. Ben diğer liderlerin iradesine hiç önemli değil, ben istediğimi yaparım deme hakkına sahip değilim.

DSP’YE, SARIGÜL’E GİDECEĞİM: Ben Milli Yol Partisi’ne de gittim, Bağımsız Türkiye Partisi’ne de gittim. HDP’ye de gittim. Şimdi bu hafta içinde DSP’ye gideceğim. Sarıgül’ün partisine gideceğim. Diğer partileri ziyaret etmek, oturup beraber oturalım demek, pazarlık yapalım anlamında değil.

KAPILARI KAPATMA LÜKSÜMÜZ YOK: (İnce defterini kapattı mı?): Hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok. ‘Tamamen kapattık. Bir daha görüşmeyeceğiz’ diye bir şeyimiz yok.

DEVLETİ BİLMİYOR: (ABD Büyükelçisi Flake ile görüşmesine Erdoğan’ın tepkisi) Allah selamet versin. Devletin ne olduğunu bilmiyor. ‘Ben devletim diyor, sadece benimle görüşebilirler’. Bütün büyükelçiler beni ziyarete gelirler, Erdoğan’a giderler, diğer partilere giderler.

REHAVETE KAPILMAYIN: Benim alanda gördüğüm bizim açımızdan bir sorunun olmadığı, ama arkadaşlarıma şunu söyledim, ‘Sakın ola ki rehavete kapılmayın. Biz aldık falan filan’ diye. Böyle bir hava değil. Herkes mutlaka belli kişileri, kadroları, belli grupları ikna etsin.

BAYRAMDA DEPREM BÖLGESİNDE: Altı liderin sürekli aynı yerde olması çok verimli değil. Her birimiz ayrı yerde olmalıyız, daha geniş kitlelere ulaşmalıyız. O nedenle her birimiz bayramda deprem bölgesinde, her bir lider ayrı bir ilde olacak. Ekrem Bey’le Mansur Bey de ayrı ayrı yerlerde olacaklar. Ben Adıyaman’da olacağım.