Gündem ‘Mehmetçik, Zap’ın büyük bölümünü temizledi’

‘Mehmetçik, Zap’ın büyük bölümünü temizledi’

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün bir TV kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Mehmetçik, Zap’ın büyük bölümünü temizledi’

ANKARA Milliyet - Güler özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR: Pençe Kilit Harekâtı Mehmetçiğin büyük fedakârlık ve kahramanlığı ile başarılı bir şekilde devam ediyor. Harekâtın icra edildiği Zap bölgesinin terör örgütünün tahkimatının ve faaliyetlerinin yoğun olduğu bir yer olduğu biliniyordu. MİT’in raporları ve bizim tespitlerimiz de bu yöndeydi. Bütün bunlara rağmen kahraman Mehmetçik, bu bölgenin büyük bir bölümünü temizledi. Şu anda da arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Bu faaliyetler icra edilirken kendilerini bekleyen sondan kaçamayacağını bilen teröristler, taciz ve saldırı girişiminde bulunuyorlar. Maalesef şehitlerimiz oluyor. Bu saldırı ve tacizlere anında gereken karşılık veriliyor. Mehmetçik silah arkadaşlarının kanını bugüne kadar yerde bırakmadı bundan sonra da bırakmayacak. 

Haberin Devamı

F-16’DA SOMUT ADIM ATILMALI: 40 adet yeni F-16 Viper alımı ve 79 tane de modernizasyon kiti almak istediğimizi ilettik. Süreç böyle başladı ve çoğunlukla olumlu gitti. ABD yönetimi de vermek istediğini beyan ediyor. Ama bir kongre süreci var. ABD tarafından artık somut adımlar atılmalı ve olumlu bir sonuç beklediğimizi ifade ediyoruz. 

TAHIL KORİDORU: Bu sorunun çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız başından beri büyük sorumluluk üstlendi. Şu anda BM Genel Sekreteri’nden tutun dünya liderlerinin tamamına yakını bu sorunun sadece ve sadece Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından çözülebileceğine inanıyor. Ben kişisel olarak da bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın çözebileceğine inanıyorum. 

MONTRÖ’YE DEVAM: Karadeniz her zaman “huzur denizi” olarak anılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti olarak Montrö’yü şu ana kadar tarafsız, adil ve itidalli bir şekilde uyguladık, uygulamaya devam edeceğiz. 

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER: Yunanistan ile Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmelerinden sonra pozitif bir döneme girdik. Bunu da sürdürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlar da gösteriyorlar. Özellikle depremde Yunanistan’ın bize yardımları sonra Yunanistan’daki o üzücü tren kazası ve bizim yaptıklarımız. Daha sonra Rodos’taki yangına 2 uçak gönderdik. Güven Arttırıcı önlemler kapsamında Harp Okulları arasında sportif etkinlikler gibi bazı faaliyetlere başlama konusunda iki taraf da olumlu düşünüyor. Bunu 2024’te uygulamaya başlayabiliriz. 

Haberin Devamı

HUDUT GÜVENLİĞİ: Hudutlarımız Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ile korunuyor. Hudut emniyeti konusunda, hiçbir ülkede böyle bir sınır sisteminin olduğuna inanmıyorum. Bunu çok samimi olarak söylüyorum. Hududa götürdüğümüz kişi ben böyle bir şey görmedim deyip diğer gün yazıyor. Sınır hattında çok katmanlı bir sistemimiz var. Modüler beton duvarlar, Yüksek Güvenlikli Tel Çitler, 4 metre derinliğinde 4 metre genişliğinde hendekler. 

İLK KADIN AMİRAL: Bu terfiye çok olumlu yaklaştık. Arkadaşımız son derece iyi yetişmiş bir subay.