Gündem Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak hayatı felç etti

Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak hayatı felç etti

18.06.2023 - 15:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Düzce, Bolu, Kocaeli’de sağanak etkili oldu. Düzce’de etkili olan sağanak 8 köyde nedeniyle su taşkını meydana geldi. Kocaeli’de ise otomobiller su altında kalırken, alt geçitlerde oluşan su birikintileri de zor anlar yaşattı.

Meteoroloji uyarmıştı Sağanak hayatı felç etti

Düzce’de gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Yağmur nedeniyle Akçakoca ilçesinde Esmahanım ve Küpler, Cumayeri ilçesinde Avlayan, Mısırlık, Yenitepe, Dokuzdeğirmen, Gümüşova ilçesinde Elmacık ve Gölyaka ilçesinde Değirmentepe köylerinde su taşkını yaşandı. Taşkınlar nedeniyle bazı ekili alanlar ve evler zarar gördü.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, evlerine dolan suyu kovalarla boşalttı. İl Özel İdaresi ekipleri su taşkınlarının daha büyük zararlara yol açmaması için 15 iş makinesi ve 15 personelle dere ve sulama kanallarında temizlik çalışması yaptı. Yağmurun etkisini yitirmesiyle sular, büyük ölçüde çekildi.

1/25

2/25

3/25

4/25

5/25

6/25

7/25

8/25

9/25

10/25

11/25

12/25

13/25

14/25

15/25

16/25

17/25

18/25

19/25

20/25

21/25

22/25

23/25

24/25

25/25

KOCAELİ

Kocaeli’de sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak birçok ilçeyi olumsuz etkiledi. Bazı caddeler adeta göle döndü. Kentin farklı noktalarındaki alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Birçok araç su dolan bölgelerden geçmekte zorlandı. Derince’de su basan bir caddede ise otomobil suyun altında kaldı. İzmit Bekirdere’de ise esnaf, su dolan iş yerlerini temizlemeye uğraştı. Şehirdeki birçok yerde teyakkuza geçen ekipler iş makineleriyle çalışmalarını devam ettiriyor.

Haberin Devamı

BOLU

Bolu kent merkezinde öğle saatlerinde şiddetli sağanak etkili oldu. Gök gürültülü sağanakta  kent merkezindeki yollar sular altında kaldı. Araçlar, sularla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Yağış, günlük hayatı da olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığındı.  Birçok mahallede yağmur nedeniyle rögarlar taştı. Yağışların gün içinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyarmıştı Sağanak hayatı felç etti

BURSA

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sağanak 2 gündür aralıklarla etkisini sürdürüyor. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, göle dönen yolda bisikletiyle ilerlemeye çalışan bir kişi düşerek, zor anlar yaşadı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İlçede dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, bugün de etkili oldu. Öğleden sonra şiddetini artıran yağış nedeniyle ilçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorlanırken, Kemalpaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bisikletiyle ilerlemeye çalışan bir kişi zor anlar yaşadı. Göle dönen bulvarda bisikleti ile yol kenarına geçmeye çalışan kişi, dengesini kaybederek düştü. Bir başka kişi ise evinin bulunduğu sokakta, yağmur sularına olta attı. O anlar çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haberin Devamı

İlçede ihbar yapılan adreslerde BUSKİ ve belediye ekipleri su tahliye çalışması başlatırken, meteoroloji yetkilileri, son 6 saatte İnegöl’de metrekareye 14,1 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.