Gündem Mobil MHRS randevu alma nasıl yapılır?

Mobil MHRS randevu alma nasıl yapılır?

29.02.2016 - 22:53 | Son Güncellenme:

Mobil üzerinden MHRS uygulamasını indirdiğiniz durumda birkaç dakika içerisinde randevu alma işlemini halledebilirsiniz. Bu işlemleri nereden nasıl yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

Mobil MHRS randevu alma nasıl yapılır

MHRS hastane randevu sistemi Sağlık Bakanlığının geliştirmiş ve hizmete sunmuş olduğu bir sistemdir. Bu sistem hastaneye gitmenize gerek kalmadan randevu almanıza yaramaktadır. MHRS hastane randevu sistemini 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yaparak internet üzerinden randevu alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemini bir de telefon ile arayarak da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Telefondan ALO 182 randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistem hizmete girdikten sonra randevu almak isteyen vatandaşlarımız hastaneye gitmelerine gerek kalmadan randevu alabilmektedir. Herkes randevu saatinde hastaneyi gittiği için hastanelerde oluşan sıra bekleme olayı ve gereksiz kalabalığın önüne geçilmiştir. Randevu alma işlemini tamamladıktan sonra vatandaşlarımız randevu saatinden 15 dakika önce hastaneye giderek bakılabilirler.

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabilmek için ilk olarak T.C. Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yapmalıdır. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alabilmek için sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıklamalısınız. MHRS hastane randevu sisteminin vatandaş giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Randevu alabilmek için sisteme kayıtlı bir üyeliğinizin bulunması gereklidir. Üyeliğiniz yok ise ilk olarak üyelik almanız gereklidir. Giriş sayfasında bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra yeni üye kayıt sayfasına ulaşırsınız. Yeni üye kayıt sayfasında ilk olarak kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Kimlik bilgileri bölümüne T.C. kimlik numarası, ad, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. İletişim bilgileri kısmına ise cep telefonu numaranızı ve e-posta adresi numaranızı girmelisiniz. Son bölüm olan güvenlik bilgileri kısmında ise bir parola oluşturmanız gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girmeniz gereklidir. Güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmelisiniz. Daha sonra hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi sisteme girmeniz gereklidir. Sistem size uygun olan randevu saatlerini karşınıza getirecektir. Bu randevu zamanlarından bir tanesini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğiniz gibi telefon ile arayarak da kullanabilirsiniz. Herhangi bir telefondan ALO 182 randevu alma hattını aradıktan sonra sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör ilk olarak sizden randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir. T.C. kimlik numaranızı verdikten sonra ve doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra operatör sizden randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi isteyecektir. Bu tercihleri belirttikten sonra operatör size uygun olan randevu saatlerini söyleyecektir. Bu randevu saatlerinden herhangi bir tanesini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.