Gündem MSB paylaştı! Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında devir-teslim gerçekleşti

MSB paylaştı! Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında devir-teslim gerçekleşti

16.08.2023 - 16:18 | Son Güncellenme:

Yüksek Askeri Şura'nın ardından Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Metin Gürak, görevine başladı. Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri komutanlıklarında devir teslim törenleri yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da, yeni görevlerine başladı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yüksek Askerî Şûra kararları sonrasında bugün önce Kara Kuvvetleri Komutanlığında gerçekleşen devir-teslim törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törende emekliye ayrılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever görevi Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’na devretti. Güler, Avsever’e yeni yaşamında sağlık ve mutluluk temennisinde bulunurken, Bayraktaroğlu’na da yeni görevinde başarılar diledi. Güler, bu törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etti.

Güler, emekliye ayrılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın görevi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’na devrettiği törene katıldı.

Haberin Devamı

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDA DEVİR-TESLİM

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki devir-teslim törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etti.

Bakan Yaşar Güler, emekliye ayrılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın görevi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’na devrettiği törene katıldı.

Bakan Yaşar Güler, emekliye ayrılan Orgeneral Atilla Gülan’a yeni yaşamında sağlık ve mutluluk temennisinde bulunurken Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’na da yeni görevinde başarılar diledi.

Törende Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da yer aldı.

BAKAN GÜLER'DEN GENELKURMAY BAŞKANI GÜRAK'A ZİYARET

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında gerçekleştirilen devir-teslim törenlerinin ardından Genelkurmay Başkanlığına geçerek Genelkurmay Başkanı olarak göreve başlayan Orgeneral Metin Gürak'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Gürak'a yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve bugün gerçekleşen devir-teslim törenleri sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da yer aldı.