Gündem Olaya karışan askerin sözleşmesi feshedildi

Olaya karışan askerin sözleşmesi feshedildi

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun içinde bulunduğu gruba, Erzurum’da taşlı saldırının ardından olaya karışan 16 kişi tespit edilmiş, 15 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bir kişi ifadesinin ardından serbest kalırken, 14 şüpheli de adli kontrolle serbest bırakıldı. Bir kişinin ise aranması devam ediyor.

Olaya karışan askerin sözleşmesi feshedildi

Taş atan saldırganlardan birinin Uzman Çavuş M. Akif Keleş olduğu belirlenmiş, Keleş hakkında FETÖ terör örgütü üyeliğinden soruşturma yürütüldüğü öne sürülmüştü. Adli kontrolle serbest bırakılan Keleş ifadesinde, “Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim. Erzurum’da zafer işareti yapamazlar. ‘PKK sloganı atamazsınız’ şeklinde bağırdım. Elimdeki demir paraları insanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım. Soğukkanlılığımı koruyamadığım ve olaya karıştığım için pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan da dün yapılan açıklamada “Erzurum Merkez Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş gözaltına alınmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda sözleşmesi feshedilmiştir. Keleş hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021’de ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir” denildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olaya ilişkin açıklamasında “Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ’yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş” ifadelerini kullandı.

Fuat Avni detayı

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, ilginç detayları da ortaya çıkardı. Olaylara karışan Eşref A.’nın babasının İstanbul FETÖ yönetici kadrosunda olduğu ve ağabeyinin de “Fuat Avni” hesabını yöneten ve şu anda İsveç’te olan Yasir A. olduğu tespit edildi. Söz konusu şahsın sosyal medyadan olaylarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı belirlendi.