Gündem 'Pençe-Kilit'te sıcak gelişme: Teröristler mağaralara sıkıştı

'Pençe-Kilit'te sıcak gelişme: Teröristler mağaralara sıkıştı

22.04.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Son yıllarda yapılan Pençe operasyonları ile ağır darbe alan terör örgütü, Pençe-Kilit operasyonu ile büyük bir şok daha yaşadı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, teröristler Irak'ın kuzeyinden kaçmanın yollarını arıyor.

Pençe - Kilit operasyonu ile Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK, panik içinde. 2019'da başlayan pençe operasyonlarıyla ağır kayıplar veren bölücü terör örgütü, bölgede iyice köşeye sıkıştı. Son olarak Pençe-Kilit Operasyonu ile de stratejik noktalar bir bir vurularak imha edildi. Akıncı ve Bayraktar SİHA'larla hedefler tam isabetle vuruluyor.

Haberin Devamı

MAĞARALARA SIKIŞTILAR

Zap, Metina ve Avaşin-Basyan'da teröristler sıkıştıkları mağaralardan kafalarını bile çıkaramaz hale geldi. Bölge hem karadan hem de havadan sürekli izleniyor.

TERÖRİSTLER BÖLGEDEN KAÇIYOR

Operasyon devam ederken güvenlik kaynaklarından da önemli bilgiler geldi. Buna göre, daha önceki Pençe operasyonlarıyla ağır darbe alan terör örgütü için artık Irak'ın kuzeyi güvenli bir alan değil.

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, bölücü terör örgütünün sözde üst düzey isimlerinin toplantılarını Irak'ın kuzeyinde yapamadığı için Suriye'ye geçtiği öğrenildi.

TERÖRİSTLER IRAK'IN KUZEYİNDE HAREKET EDEMİYOR

Daha önce teröristlerin geçiş yaptığı hatta kaçakçılık faaliyetleri ve uyuşturucu sevkiyatının yapıldığı sınır hattında güvenlik güçleri kuş uçurmuyor.

Haberin Devamı

Pençe operasyonları ile bölgede kurulan 20'ye yakın üs bölgeleri sayesinde, alan sürekli gözleniyor.

Irak'ın kuzeyindeki birçok noktada hakimiyet kuran Mehmetçik, Pençe-Kilit Operasyonuyla yeni terör hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor.

"İNLERİNİ YERLE BİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Milli Savunma Bakanlığı, operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 42'ye yükseldiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, "Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi. Teröristlerin inlerini yerle bir etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

300 METRE UZUNLUĞUNDA MAĞARA

Harekat bölgesinde, biri 200 diğeri 300 metre uzunluğunda iki mağara tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

"Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Kahraman Mehmetçik, bölgede gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetlerinde 200 ve 300 metre uzunluğunda iki ayrı mağara tespit etti. 200 metre uzunluğundaki mağaranın dört odalı olduğu belirlendi. Mağaralarda yapılan aramalarda şu ana kadar; 11 adet AK-47 piyade tüfeği, üç adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek, bir adet Doçka makineli tüfek, iki adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 69 adet el bombası, 2.500 adet hafif silah mühimmatı, bir adet büyük telsiz, bir adet küçük telsiz, çok sayıda EYP yapım malzemesi ele geçirildi. 49 adet EYP imha edildi."