Gündem Refik Anadol kimdir? Refik Anadol sergisi nerede, biletli mi?

Refik Anadol kimdir? Refik Anadol sergisi nerede, biletli mi?

19.03.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda sosyal medyada adını sıkça duyduğumuz Refik Anadol, ‘Makine Hatırları: Uzay’ adlı sergisiyle gündeme geldi. Sanatseverlerin yakından ilgilendiği sergi Pilevneli Gallery'de bugünden itibaren ziyaretçisine açılıyor. Oldukça dikkat çeken sergi fotoğrafları sosyal medya hesaplarını renklendirirken, sahibi olan Refik Anadol kimdir? sorusu da büyük ilgi görmeye başladı. Peki Refik Anadol sergisi nerede, biletli mi?

Refik Anadol kimdir Refik Anadol sergisi nerede, biletli mi

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol, hayal gücünü zorlayan yeni sergisi ‘Makine Hatırları: Uzay’ ile İstanbul Pilevneli Gallery’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Los Angeles’ta yaşayan Anadol, beş yıl boyunca ‘Bir makine, öğrenirse rüya görebilir mi?’ sorusunun peşinden gidip NASA destekli araştırmalarının sonucunda bu sergisini oluşturmuş. Sergideki eserler, uzay teleskopları tarafından kaydedilen 2 milyondan fazla görüntüyle, şimdiye kadar bir sanat enstalasyonunda kullanılan, en büyük uzay temalı veri kümesinden oluşuyor. Sanatçının bugüne kadar İstanbul’da gerçekleştirdiği en kapsamlı kişisel sergisi olan ‘Makine Hatırları: Uzay’, astronomik araştırmaların insanlık tarihindeki yerini gözler önüne serip izleyiciye uzayla ilgili yeni bir sanatsal bakış açısı sunuyor.

Haberin Devamı

REFİK ANADOL KİMDİR?

1985 İstanbul doğumlu medya sanatçısı, yönetmen ve tasarımcı olan Refik Anadol, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden yüksek onur derecesiyle Fotoğraf ve Video lisans, yine aynı üniversiteden Görsel İletişim Tasarımı alanında yüksek lisans, ve Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCLA) Medya Sanatları bölümünden yüksek lisans diplomasına sahip. Refik Anadol şimdilerde Los Angeles’ta yaşıyor.

REFİK ANADOL SERGİSİ NEREDE, BİLETLİ Mİ?

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol son sergisi ‘Makine Hatıraları: Uzay’ ile evreni, insan duyularını ve makinelerin belleğini izleyiciye dijital sanat aracılığıyla sunuyor. “Hayatı, uzaya dair soruları olan bir bilimkurgusever gibi yaşıyorum” diyen Anadol’un sergisi 19 Mart - 25 Nisan arasında Pilevneli Gallery’de ücretsiz olarak gezilebilecek.